+ Irodalom

Mr.Busta könyve maga a rap

mr.busta

Ahogy az várható volt, az esztergomi gengszterrap-királyról, Mr.Bustáról szóló könyv a megjelenése pillanatában a figyelem középpontjába, támadások kereszttüzébe került.

  • mr.busta
  • mr.busta
  • mr.busta
  • mr.busta
  • mr.busta
  • mr.busta
  • mr.busta
  • mr.busta
  • mr.busta
  • mr.busta

Horváth Gergely: Mr.Busta – Magadnak írod a sorsod

Mr.Busta karrierje az esztergomi utcakultúrából vezetett az ország legnagyobb letöltöttségű Youtube csatornacsoportjáig. A kemény hangú előadó a mai fiatalság egyes számú megmondóembere, dalszövegei százezrek számára jelentenek életprogramot.

Ahogy az várható volt, az esztergomi gengszterrap-királyról, Mr.Bustáról szóló könyv a megjelenése pillanatában a figyelem középpontjába, támadások kereszttüzébe került. Mr.Bustát (Kordik Zsoltot) az állandó konfliktusok, a lázas alkotói aktivitás, és az elképesztő méretű rajongótábor együttesen emelték fel, és teszik megkerülhetetlenné a magyar zenei életben – dalai egy egész generáció identitásába épülnek be napról napra. Szabó Tibor Benjámin, a Magadnak írod a sorsod című beszélgetőkötetet gondozó Athenaeum Kiadó főszerkesztője szerint

Ez a könyv egyrészt maga a rap. Nyers, offenzív felismerések és gesztusok halmaza. Zsolt művészként a tökéletes rezonátort testesíti meg: csalhatatlanul ráérez a rajongói számára fontos kérdésekre, témákra, pontosan érzékeli a tömegek gondolatait is, indulatait is, és ezeket ezerszeresére felerősítve sugározza feléjük vissza. A Busta-életmű válaszokat ad a rajongók kérdéseire. Másrészt viszont a Magadnak írod a sorsod igazi alakulásrajz is, a nagyon sikeres művész fejlődésének, lehetséges átváltozásának folyamatát mutatja meg. Horváth Gergely szeretettel, de kíméletlen őszinteséggel végzi az ebben a műfajban kötelező élveboncolást. És ezektől teljesen független az, hogy ráadásul számomra hallgatóként is fontos Mr.Busta és az egész Real Trill Music group.

A könyv Mr.Busta állandó életharcáról, eszméiről, pályájáról és személyes életéről mesél. Az könyvet Horváth Gergely írta, a szerzővel Oláh Andrea készített rádióbeszélgetést.

Részlet a könyvből

Kicsit olyan, mintha Kordik Zsolt Mr. Busta sikerének a foglya lenne.

Van benne igazság. Főleg az utóbbi egy-két évben. Régebben más volt.

Mondtad, hogy több olyan pillanat is volt az életedben, amikor jelzést kaptál a szervezetedtől, hogy változtatni kéne.

Így van. Változtattam is egyébként, többször. Csak az a probléma, hogy mindig, amikor leveszek magamról valamit, amikor megnyugodhatnék, szinte azonnal beteszek helyette valami mást. Nem megtervezve jön ez, hogy na, most elhagytam hármat, és akkor tudok csinálni kettőt helyette, hanem beesik valami, ami elkezd érdekelni, foglalkozom vele, és egyszer csak azt veszem észre, hogy a fél napomat kitölti, és tolom bele az energiákat. Nem tudom, hogy ez hiba-e.

Nem, szerintem ez függőség.

Az lehet. Most azért vannak már olyan pillanatok, hogy ha nem is magával a zenéléssel, hanem ami körülötte van, az ezzel járó mindenféle negatívumokkal, azzal tele a tököm. Tehát, hogy folyamatosan falakba ütközöm, és harcokat kell vívni minden egyes szarért.

Oké, de minél magasabb fordulatszámon pörögsz, minél inkább előbbre vagy, annál több a fal.

Ezt nem tudom.

Hidd el! Hidd el, mert annál kevésbé tudnak követni. Akik nem tudnak követni, azok nem feltétlenül rosszakaratból, egyszerűen önvédelemből zárnak le, mert nem tudják értelmezni, ami történik, pláne ezzel a sebességgel, amivel csinálod. Egyszerűen maradnak, és próbálnak valami módon védekezni, mert nem tudják, hogy mi az, ami történne velük, mert számukra ez kiismerhetetlen. Úgyhogy ez a része annyira nem lep meg.

busta_B1 Itt kedvezménnyel megvásárolhatod a könyvet

Horváth Gergely rádiós újságíró, író

A Kultúrfitnesz című műsor alapító szerkesztőműsorvezetője, 2014. június – 2015. október között a Petőfi rádió megbízott vezetője.
Könyvei: A szív útjai (regény), Rád találni (2 x33 gondolat a párkapcsolatról, Tari Annamáriával közösen)

Mr.Busta szövegíró, dalszerző, producer, lemezkiadó tulajdonos és üzletember. Mr. Busta (alias Kordik Zsolt) több mint húsz lemezzel, fellépések ezreivel és rajongók százezreivel a háta mögött a magyar könnyűzenei élet emblematikus figurája, fenegyereke, fekete báránya. Klasszikus szerkezetű rap groupjával, a Real Trill Musickal a legletöltöttebb magyar YouTube csatornacsoportot üzemeltetik, Zsolt munkássága fiatalok és kevésbé fiatalok tömegeinek ad nemcsak szórakozást, de sok esetben életprogramot is.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Noname Watanabe szerint:

    – Újabb celebkönyv… – Ásít, tovább lapoz.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top