+ Film

Videókészítési verseny diákoknak!

A Centropa Alapítvány negyedik alkalommal hirdeti meg videókészítési versenyét középiskolás diákok számára. Olyan videókat várnak, amelyek régi fényképek és dokumentumok segítségével dolgozzák fel egy adott város, falu vagy más település zsidóságának történetét. A kész videókkal 2016. április 30-áig lehet pályázni.

A Centropa Alapítvány negyedik alkalommal hirdeti meg videókészítési versenyét középiskolás diákok számára. Olyan videókat várnak, amelyek régi fényképek és dokumentumok segítségével dolgozzák fel egy adott város, falu vagy más település zsidóságának történetét.

A versenyben részt vevők közül az első helyezett 140 ezer, a második 70 ezer, a harmadik pedig 35 ezer forint értékben kap Mediamarkt-utalványt, melyből bármilyen elektronikai készüléket vásárolhatnak. A kreatív, érdekes, de helyezést el nem érő munkákat külön díjazzák. Az idén először pályázni lehet prezentációkkal is, amelyeket a videóktól függetlenül, egyedi kategóriában díjaznak majd. Előnyt élveznek a PREZI-ben elkészített munkák, de természetesen PPP formátumot is elfogadnak.

A kész videókat 2016. április 30-áig kell eljuttatni a czingel@centropa.org címre.

Szabályok:

  • a videó nem lehet 10 percnél hosszabb
  • a videót angol nyelven vagy angol felirattal kell elkészíteni
  • a videónak tematikában illeszkednie kell a kiíráshoz (túlélőkkel készült interjúkat, csak a holokausztra fókuszáló videókat, illetve más filmekből építkező összeállításokat nem áll módjukban elfogadni).

A nyertes munkák kiválasztásánál három fő szempontot vesznek figyelembe:

  • a videó tartalmát, a munka során feldogozott történelmi, judaisztikai, illetve egyéb információkat
  • a forgatókönyv gördülékenységét, az elmesélt történet felépítését
  • a videó technikai kivitelezését.

A videókészítési útmutató ide kattintva érhető el. A versennyel kapcsolatos további részletekről a fenti e-mail-címen lehet érdeklődni.

A verseny zárásaként májusban díjátadó ünnepséget szerveznek, amelyen minden résztvevőt szívesen látnak.

A 2013-as nyertes film:

Eleni Tsakopoulos-Kounalakis az USA akkori magyarországi nagykövete a díjátadó ünnepségen mondott beszédében így fogalmazott:

A Centropa küldetése az, hogy a holokauszt előtt élő zsidóságot mutassa be, így megértheti az ember, mekkora volt a veszteség. Az ifjúságra lehet építeni! Akik részt vettek a Centropa programjában, azoknak a szívében benne van, hogy a holokauszt alatt meggyilkolt emberek élhettek volna tovább, ezért ezek a tanárok és diákok képesek fellépni minden kirekesztő tevékenységgel szemben. Thank you! Thank you! Thank you!

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top