+ Zene

Abszurd plágiumgyanúba keveredett Adele

adele

Török zenerajongók szerint Adele egyik új dala kísértetiesen emlékeztet egy legendás kurd zenész dalára. A cikkben meghallgathatod, hogy igazuk van-e.

Török zenerajongók szerint Adele egyik új dala kísértetiesen emlékeztet egy legendás kurd zenész dalára. A cikkben meghallgathatod, hogy igazuk van-e.

Plágiummal vádolják Adele-t török zenerajongók, akik szerint a brit énekesnő új lemezén szereplő számok egyike kísértetiesen emlékeztet egy legendás kurd zenész dalára – írja a Délmagyar. A kritikusok szerint Adele 25 című új korongjának kilencedik, Million Years Ago című száma a néhai Ahmet Kaya Acilara Tutunmak című 1985-ös slágerének dallamát idézi.

A dal megjelenése hatalmas felháborodást váltott ki a közösségi oldalakon Törökországban. Néhány felhasználó azzal vádolta meg a 27 éves brit énekesnőt, hogy „ellopta” a 15 évvel ezelőtt Franciaországban elhunyt Kaya dallamát. A kurd zenész felesége, Gulten Kaya szerint igen valószínűtlen, hogy egy Adele-hez hasonló világsztár ilyet tenne. Ugyanakkor a Posta című török napilapnak nyilatkozva azt mondta, hogy ha az énekesnő tudatosan tette, amit tett, akkor az lopásnak minősül. Adele harmadik stúdióalbumából több milliót kapkodtak szét a rajongók Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban is. A korong rekordokat dönt az Atlanti-óceán mindkét oldalán.

Ahmet Kaya dala:

https://www.youtube.com/watch?v=-RfOLOC3Oy0

Adele dala:

https://www.youtube.com/watch?v=9CA0js_1rO4

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top