+ Ajánló

Magyarok közt európai – Bródy János

Bródy János

Bródy János az évek óta működő, több mint 120 ezer kedvelőt számláló Facebook-oldalán adta hírül, hogy megnyitotta a legújabb Facebook-oldalát, abból az alkalomból, hogy nemsokára lezárja az első 70 évét.

Bródy János az évek óta működő, több mint 120 ezer kedvelőt számláló Facebook-oldalán adta hírül, hogy megnyílt a legújabb Facebook-oldal, abból az alkalomból, hogy nemsokára lezárja az első 70 évét.

Bródy János

Bródy János

Azt is megtudtuk, hogy

A Ráadás album felvételei befejeződtek, jelenleg a hangok helyes elrendezésének és arányának kialakítása folyik Kirschner Péter stúdiójában. Az eredmények legkésőbb április 9-re megjelennek egy hagyományos bakelitlemezen, de a hozzánk közelállók valószínűleg előbb jutnak az élvezethez.

A felvétel stúdióváltozata a hálón már megtalálható otthoni, házi demónak. (A látvány most is Péreli Zsuzsa Visszajöttek a zenészek című gobelinje.)

Van egy világ, ki tudja merre/Hol az ember boldog lehetne/Ha máshol nem, hát fenn az égben/Lesz részünk csak békességben

Ki minden népnek felette állsz/Ha valahogy mégis ránk találsz/Segíts most itt annak, aki/Magyarok közt európai

2015 szeptemberében az 1994-ben írt Mit tehetnék érted? című Bródy-dal új videoklip-feldolgozását tették közzé a YouTube-on. (Emlékeztetőül: akkortájt a menekültkérdés foglalkoztatta leginkább a társadalmat.)

Nincsen hétmérföldes csizmám/nincsen varázsköpenyem/Hogy holnapra már máshol leszünk/sajnos nem ígérhetem/De ha eltűnne az arcodról/ez a sötét szomorúság/Úgy érezném, vannak még csodák

És hogy miért éppen Lesz még egyszer… Bródy Facebook-profilképe? Ezért:

Hej, a törvény legyen egyenlően mérve/A szabadság s a testvériség védje/Lesz még egyszer szép a világ/Lesz még Magyar Köztársaság/Álljunk fel hát érte!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top