+ Zene

Kóbor János: Ez az Omega végrendelkezése

Itt van az Omega karácsonyi ajándéka: megjelentették angol nyelvű felvételeik nagy részét, összesen 63 számot Decades címmel. Méghozzá négy CD-n.

Itt van az Omega karácsonyi ajándéka: megjelentették angol nyelvű felvételeik nagy részét, összesen 63 számot Decades címmel. Méghozzá négy CD-n.

Most először férhetőek hozzá Magyarországon ilyen nagy merítésben ezek a felvételek, hiszen annak idején az angol nyelvű lemezeink a nyugati piacra készültek. A mostani kiadvány persze külföldön is kapható lesz, mert ott meg már régen elfogytak a régi albumaink, egykori kinti kiadóink pedig nem igazán foglalkoztak ezzel a kérdéssel. Most egy amerikai cég, a Cleopatra Records fogja Nyugaton kiadni és terjeszteni a Decades-et

– mondta Kóbor János, az Omega frontembere.

A számokat négy korszakra osztották: a GrundRecords által kiadott anyag első CD-jének címe The Beauty Sixties (a szépséges hatvanas évek), a másodiké The Spacey Seventies (utalva az Omega „űrkorszakára”), a harmadiké The Progressive Eighties (ez a nyolcvanas évek progresszív rockos időszakát öleli fel), a negyediké pedig The Heavy Nineties, ami a kilencvenes évek keményebb stílusú felvételeit mutatja be.

Ez az Omega egyfajta végrendelkezése: a történet nem fejeződik be, de a múltunkat rendszerezzük. Trunkos Andrással dolgozunk az anyagon, nyolc szám már kialakult. Mindenki előtt nyitva az ajtó, aki valaha játszott a zenekarban, Laux Józsitól Presser Piciig, Mihály Tomitól Szekeresig. Egy a kikötés: a daloknak csapatmunkában kell megszületniük. A Testamentum első élő bemutatója valószínűleg jövő szeptemberben lesz, ezt egy turné követi egy éven át itthon és külföldön, az Omega 55. születésnapja jegyében

– tette hozzá Kóbor.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top