+ Film

Rettegésben tartott nőkről és gyerekekről forgattak kisfilmet – videó

A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából hatásos kisfilmet forgatott a DeadLens Pictures. Azt mutatják be, hogy egy jómódú, korrekt körülmények között élő család képe nem jelent semmit: az apa napközben remekül eltárgyalgat, kávézgat, dolgozat, de amikor hazamegy, elszabadul a pokol.

A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából hatásos kisfilmet forgatott a DeadLens Pictures, akikről már korábban is írtunk. Tavasszal a felelős állattartásról készített filmjükkel robbantak be, amiben kicsit szájbarágósan, de hatásosan azt mutatták meg, milyen, ha egy gyereket vágnak ki a szülők az út szélére úgy, mint egy megunt kutyát.

A nők elleni erőszak felszámolásának világnapját 1981 óta november 25-én tartják, ezen a napon ölték meg ugyanis a Mirabal nővéreket – a Dominikai Köztársaság emberi jogi aktivistáit – Rafael Trujillo dominikai diktátor parancsára.

A DeadLens Pictures ezúttal sem arra törekedett, hogy hosszan gondolkozzunk egy némiképp áthallásos üzeneten: egyszerűen annyit látunk a filmben, hogy az egyébként jómódú, korrekt körülmények között élő családban baj van. Az apa napközben remekül eltárgyalgat, kávézgat, dolgozat, de ha hazamegy, akkor bokszzsáknak tekinti a feleségét és a gyereküket is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top