+ Ajánló

Itt az idő, hogy megismerjük a ’80-as évek rockzenéjét!

A ’80-as évek rockzenéjének főszereplőit, történéseit mutatja be A rock története című sorozat most megjelent harmadik kötetében Jávorszky Béla Szilárd és Sebők János.

Madonnától és Prince-től a Depeche Mode-on és a Dire Sraitsen át a Red Hot Chili Peppersig az 1980-as évek nemzetközi rockzenei főszereplőit, történéseit mutatja be A rock története című sorozat most megjelent harmadik kötetében Jávorszky Béla Szilárd és Sebők János.

A cél az volt, hogy olyan művet állítsak össze, amely kézikönyvként is működik, de legyenek benne az összefüggésrendszerek, a zenei, társadalmi, kulturális vetület – mondta Jávorszky Béla Szilárd a kötet pénteki budapesti bemutatóján.

A rock története 3.Bozóki András volt kulturális miniszter arról beszélt, hogy a nyolcvanas évek a nagy változás évtizede volt, rendkívül izgalmas dolgok születtek a legkülönbözőbb műfajokban.

A Kossuth Kiadó által gondozott kötet társzerzője a 2013-ban elhunyt Sebők János, ő és Jávorszky a 2005 és 2007 között megjelent négy köteten – A rock története 1-2, A magyarock története 1-2 – is együtt dolgozott.

 

 

Folktörténet roXociológustól

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top