+ Ajánló

Ki ölte meg Marilyn Monroe-t?

Szerelem és féltékenység, hiúság és önzés, hatalom és szex, őszinteség és hazugságok… Vajon mi vezetett Monroe életének tragikus végkifejletéhez? A nyomozás számos meglepő mozzanata után egy váratlan fordulat döbbent rá bennünket: mennyire kiszolgáltatottjai lehetünk a hatalom és politika önző és mocskos manipulációinak….

2015. december 10-én magyarországi ősbemutatót tart a Rátkai Márton Színházi Műhely a gödöllői Művészetek Házában.

A Valamit valamiért – Avagy ki ölte meg Marilyn Monroe-t? című darab keretét egy titkos FBI-nyomozás adja, amelyet egy hónappal a színésznő halála után indítottak. A nyomozótiszt és a Marilynt utoljára kezelő pszichiáter beszélgetéséből feltárul a világ leghíresebb színésznőjének magánélete.

Fantoly Nikolett

Fantoly Nikolett

Felbukkannak azok a rendkívül jelentős férfiak, akik meghatározóak voltak sorsának alakulásában (Joe DiMaggio, Arthur Miller, Yves Montand, a Kennedy fivérek – ezeket a hírességeket a pszichiátert játszó színész jeleníti meg, lehetőséget teremtve, hogy a közönség egy igazi színészi bravúrjátékot is élvezhessen). Szerelem és féltékenység, hiúság és önzés, hatalom és szex, őszinteség és hazugságok…vajon mi vezetett a tragikus végkifejlethez? A végig magas feszültséggel lefolytatott nyomozás, számos meglepő mozzanata után, egy teljesen váratlan fordulattal döbbent rá bennünket:

mennyire kiszolgáltatottjai lehetünk a hatalom és politika önző és mocskos manipulációinak….

Makranczi Zalán és Fantoly Nikolett

Makranczi Zalán és Fantoly Nikolett

SzerzőI.W.Scott, fordítóRónai Péter, Marilyn MonroeFantoly Nikolett, David Stephenson pszichiáterMakranczi Zalán, FBI- ügynök – Király Adrián, tér –VZI, jelmezHúros Annamária, a rendező munkatársaiDobszai Eszter, Lakatos Gabriella, rendezőVas-Zoltán Iván.

Király Adrián és Makranczi Zalán

Király Adrián és Makranczi Zalán

Vas-Zoltán Iván rendezte Esterházy Péter Mercedes Benz című új darabjának felolvasó-színházi előadását is, amely egyúttal Budapest új színházának, a Tesla Teátrumnak az avatóünnepsége volt. Beszámolónk itt olvasható.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top