+ Ajánló

Megjósolta a Battlefield 3 a párizsi terrortámadást

paris battlefield 3 mcnab

Andy McNab Battlefield-regénye kísérteties egybeesést mutat a véres valósággal. Vajon ez csak a véletlen műve, vagy valami más áll a háttérben?

November 13-át már most úgy emlegetik, mint Európa 9/11-ét: ezen az éjszakán támadták meg iszlamista szélsőségesek több helyszínen Párizst. A terroristák bombaövet viseltek és lőfegyverekkel is felszerelkezve nyitottak tüzet békésen üldögélő emberekre éttermekben, kávézókban, valamint egy rock koncerten, de több öngyilkos merénylő is felrobbantotta magát.

Ilyen jellegű, összehangolt és nagy tervezést igénylő támadás még Európában nem történt, ezért is tartják úgy, hogy 2015. november 13. jelentőségében vetekszik a New York ikertornyai elleni támadás fontosságával.

És itt jön be a képbe egy Andy McNab nevű író, aki szépen, halkan csak annyit suttog:

Én megmondtam.

Az exkatona 2011-ben ugyanis írt egy regényt, amely a világ számos pontjára elkalauzolta olvasóit egy hatalmas összeesküvést bemutatva. Ez a regény a Fumax kiadónál magyarul is már 2011-ben megjelent akcióthriller, a Battlefield 3 – Az orosz.

A Battlefield 3 – Az orosz szívszorító végkifejletében egy orosz titkos ügynök, Gyima fut versenyt az idővel, hogy megakadályozzon egy jól koordinált, több helyszínen, öngyilkos merénylők és fegyveres terroristák által elkövetett terrortámadást.

A helyszín: Párizs.
A dátum: november 13.

Mivel a Battlefield 3 nem csak egy sikeres regény, hanem egy népszerű videojáték is, így természetesen az összefüggést felfedezte magának a konteókban hívők közössége is, akik azonnal elárasztották a netet spekulációikkal és esetleges magyarázatokkal. A szkeptikusok persze egyszerű véletlen egybeesésnek tartják, és azzal érvelnek, hogy a könyvben és így a játékban a párizsi terrortámadás 2014. november 13-án zajlik le. (Hát, szerintünk így se túl megnyugtató.) Valójában azonban mind a könyv, mind a játék csak a történet elején ad meg dátumot, ami valóban 2014, később azonban csak a hónap és a nap kerül megjelölésre. Így akár lehet 2015. is – de igazából teljesen mindegy, így se, úgy se megnyugtató a történet, főleg, hogy egyes források, például a mérvadó Forbes szerint a terroristák lehetséges, hogy Playstation 4-es konzolok segítségével egyeztették a támadások részleteit, így a játékipart több ponton is érték – ha nem is kritikák, de – gyanakvó pillantások.

A Battlefield 3 – Az orosz egyébként hazánkban is elég szép sikereket ért el, már erősen korlátolt példányszámban beszerezhető csak, ahogy külföldön is rengetegen olvasták.

Akár potenciális terroristák.

Akár olyanok, akik a potenciális terroristákat irányítják.

***

A játékkonzolokkal való kommunikálás ötlete pedig Cory Doctorow regényéből (Kis testvér) lehet ismerős.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top