+ Életmód

Ezekbe a mozikba viheted a felesleges ruháidat, ha segíteni akarsz a nevelőintézeti gyerekeken

szerdai gyerek

A Flashmos akció hétfőn indult az Aréna Plazában, ahol a Szerdai gyerek alkotói – a rendező Horváth Lili, a színészek közül Vecsei Kinga, Thuróczy Szabolcs és Nagy Ervin, valamint Fehér Károly és Pataki Ági producerek – együtt mosták ki a már korábban felajánlott ruhákat.

Keresés a weben

Karitatív ruhagyűjtési akciót indítanak több budapesti moziban nevelőintézeti gyerekek számára a csütörtöktől látható Szerdai gyerek című film alkotói.

Horváth Lili több fesztiváldíjat nyert első nagyjátékfilmjének főszereplője az intézetben felnőtt Maja, aki saját erejéből akar kitörni kilátástalan helyzetéből. Egy hitelprogram segítségével mosodát nyit. A filmben a mosógép a kitörés, az újrakezdés feltétele és szimbóluma – fogalmazott a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A produkció alkotói a hazai állami nevelőintézetekben élő fiatalok helyzetén szeretnének javítani a Flashmos elnevezésű rendhagyó, karitatív akcióval. Budapesti mozikban – a Cinema City Allee, a Cinema City Aréna, a Palace Mammut és a Művész filmszínházban – ruhagyűjtő mosógépeket helyeznek el, amelyekbe csütörtöktől bárki beledobhatja azokat a jó állapotban lévő, kimosott ruháit, melyeket a nevelőintézetek kamasz lakóinak szán. Az akció szervezői az új ruhákat is örömmel fogadják.

A Flashmos akció hétfőn indult az Aréna Plazában, ahol a Szerdai gyerek alkotói – a rendező Horváth Lili, a színészek közül Vecsei Kinga, Thuróczy Szabolcs és Nagy Ervin, valamint Fehér Károly és Pataki Ági producerek – együtt mosták ki a már korábban felajánlott ruhákat.

A Szerdai gyerek készítésekor annyi segítséget, inspirációt kaptunk az állami neveltektől és az őket nevelőktől, hogy ebből most, hogy van egy percnyi figyelem, ami ránk irányul, szeretnénk valamennyit visszaadni

– mondta el Horváth Lili.

A filmet csütörtöktől játsszák a hazai mozik. A karitatív akcióban összegyűjtött ruhákat még karácsony előtt eljuttatják a gyermekotthonok lakóinak.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Domján Móni szerint:

    Kissé lelombozó: ma kivonultunk családilag az Aréna Plázába két szatyor ruhával, és senki nem hallott az akcióról a mozi alkalmazottai közül. A biztonsági őr bement a menedzserhez érdeklődni, aki azt üzente, hogy igen-igen, lesz majd hétvégén, akkor jöjjünk vissza, mert még nem érkeztek meg a nemtommik hozzá. Mondtam, hogy Gödről jövünk, kisbaba, stb, szóval nem olyan egyszerű, nem hagyhatnánk-e itt addig a ruhákat – ezt is megkérdezte az őr, és nem. Kár. 🙁

  2. Petra szerint:

    Már működik! 🙂 Ki van téve a ruhagyűjtő mosógép, lehet vinni a ruhákat!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top