Hogyan kampányolnak a muszlimok az ISIS ideológiája ellen?

prayer-1008385_640

Az Iszlám Állam gyilkos ideológiája ellen indított kampányt egy indonéz muszlim szervezet, a Nahdlatul Ulama (NU) – olvasható a Kettős Mérce oldalán.

Részletek a cikkből:

(…) A párizsi merényletekhez hasonló tragédiák után rendszeresen előjön az az érvelés, mely szerint az iszlám vallásba az erőszak valahogy kulturálisan bele van kódolva. Pedig ez egyáltalán nincs így, nemcsak a világon élő 1,6 milliárd muszlim túlnyomó többsége éli meg a béke vallásaként saját hitét (…)

(…) A dzsihádista terrorizmus térnyerése és hatékony propagandája, illetve az iszlám fundamentalista irányzatainak megerősödése indított arra egy hatalmas indonéz muszlim szervezetet, hogy nagyszabású kampányt indítson az Iszlám Állam gyilkos ideológiája ellen.

A kampány nyitányaként az 50 millió tagot számláló Nahdlatul Ulama (NU) nevű szervezet múlt csütörtökön egy kilencven perces filmet mutatott be, amely aprólékosan szétszedi az Iszlám Állam ideológiájának minden elemét. A film készítői jelenetről-jelenetre  kikezdik a Korán és a Mohamed próféta tanításait tartalmazó Hadísz ISIS általi értelmezését, bebizonyítva, hogy azok tényszerűen is hamisak, kificamodottak. (…)

A teljes cikk ide kattintva érhető el.