+ művészet & politika

Bocsánatot kért a polgármester, amiért azt mondta, a zsidó állam állhat a párizsi merényletek mögött

Huszár Gábor

Huszár Gábor polgármester azt írja: a bizottsági ülésen elhangzott a vita hevében szerencsétlenül megfogalmazott, kellőképpen át nem gondolt mondatot nem a nyilvánosságnak szánta.

Huszár Gábor Szentgotthárd polgármestere a november 16-i rendkívüli önkormányzati bizottsági ülésen azt mondta:

Annyit tőlem mindenki fogadjon el, hogy az, ami Párizsban történt, az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy bizonyos üzleti körök, és én itt kimondom, aminek a hátterében nagy valószínűséggel akár a zsidó állam is állhat, a keresztény Európát az iszlám ellen akarja hangolni, tehát ennek a tábor létesítésének semmiféle köze nem lehet a párizsi eseményekhez.

A hangfelvételt, amelyen a fenti mondat elhangzott, a nyugat.hu szivárogtatta ki. Az ominózus ülésen a Szentgotthárdon építendő menekülttábor ügyéről vitáztak. Az izraeli nagykövetség mellett több ellenzéki párt– az MSZP és az LMP – is tiltakozott a fideszes polgármester megjegyzése ellen.

Huszár Gábor ma délutáni, a városi önkormányzat honlapján közzétett nyilatkozatában az alábbiakat közölte:

A bizottsági ülésen elhangzott, nem a nyilvánosságnak szánt, a vita hevében szerencsétlenül megfogalmazott,

Huszár Gábor polgármester azt írja: a bizottsági ülésen elhangzott a vita hevében szerencsétlenül megfogalmazott, kellőképpen át nem gondolt mondatot nem a nyilvánosságnak szánta.

mondatom miatt a következő nyilatkozatot teszem:

A legtávolabb állt és áll tőlem, hogy bárkit, különösen a zsidó vallású embereket megbántsam. Ezúton szeretnék bocsánatot kérni mindazoktól, akiket a feltételes módban elhangzottakkal megsértettem.

A történteket végtelenül sajnálom.

Huszár Gábor
polgármester

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top