+ Oktatás

Készülőben az újabb pedagógussztrájk?

pedagógussztrájk pedagógus

A Hívatlanul-csoport azért alakult meg, hogy tiltakozzon a 2011-ben elfogadott köznevelési törvény ellen. A csoport most egy lehetséges pedagógussztrájk kapcsán tett közzé kérdőívet.

Sztrájkhajlandóságról készít felmérést a Hívatlanul nevű internetes oldal, mely eredetileg azzal a céllal alakult meg, hogy tiltakozzon a 2011-ben elfogadott köznevelési törvény ellen.

A Facebookon szerveződő titkos csoport 2013. szeptember 22-én hálózattá alakult, és ezzel kilépett a nyilvánosság elé. A hálózat elsődleges célja: TÁJÉKOZTATNI, TILTAKOZNI, ÖSSZEFOGNI és CSELEKEDNI. A szolidaritás jegyében, tehát nem kizárólag az oktatás ügyeiben. Tájékoztatni a mindenkori közállapotokról, tiltakozni minden ellen, ami kirekesztő, másokat megnyomorító, ami az emberi méltóság és a gyermek mindenekfelett álló érdeke ellen hat. Összefogni más civil szervezetekkel és egyénekkel a közös cselekvés érdekében. Mely természetesen közös munkát is jelent egy működőképes oktatási rendszer, egy működőképes ország érdekében.

– olvasható az oldal bemutatkozó szövegében. A lehetséges pedagógussztrájk kapcsán november 27-én tették közzé az alábbi kérdőívet.

pedagógussztrájk

 

A bejegyzés alatt többen is kifejezték támogatásukat és egyetértésüket a pedagógussztrájk kapcsán.

Támogatom, elegem van…

– olvasható a bejegyzés alatt.

A pedagógusok zöme passzív, még saját magáért sem áll ki! Úgy el vannak foglalva a rengeteg adminisztrációval, minősítéssel, hogy a gondolkodásra már nem energiájuk.

– írja egy másik felhasználó. A kérdőív ezen az oldalon érhető el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top