+ Oktatás

Oktatási program a szegregáció ellen

Olyan tettre kész, kreatív és bevállalós tanárokat keresnek, akik egyetértenek azzal, hogy érdemes a diákokat néha kihozni a komfortzónájukból, hogy maradandó élményben legyen részük. Mindezzel a magyar oktatási rendszerben fennálló szegregáció ellen akarnak küzdeni.

Közös nevező oktatási program – pályázati felhívás

A Centropa, a Haver, az Uccu, a Tevan Alapítványok és a Wesley Iskola együttműködésében új, izgalmas projekt kezdődik, amelyre pedagógusok jelentkezését várják.

Különböző hátterű intézmények tanárait szeretnék összehozni azzal a céllal, hogy diákjaikat valamilyen oktatási projekt keretében megismertessék egymással, közös élményt szerezzenek, és találkozzanak a társadalom más szegletéből érkező diákokkal is. Lesz roma, keresztény, vidéki, városi, zsidó iskola, illetve szeretnék ha a Kisképző is részt venne a programban.

A második félévtől (a szeminárium után) informális programok keretében megismerkednének egymással a diákok, majd májusban tartanának egy újabb rövid összejövetelt, ahol a tanárok eldönthetik, tovább viszik-e programot, csinálnak-e komolyabb projektet belőle következő évben ugyanazokkal a diákokkal.

Olyan tettre kész, kreatív és ‘bevállalós’ tanárokat keresnek, akik egyetértenek azzal: érdemes a diákokat néha kihozni a komfortzónájukból, hogy maradandó élményben legyen részük. Mindezzel a magyar oktatási rendszerben fennálló szegregáció ellen akarnak küzdeni.

kozos_nevezo_oktatasi_program1

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. göre gábor biró úr szerint:

    „Hiába húzod a kutya fejét az asztalhoz, nem fog az onnan enni”! Közmondás! Csodákra képes Orbán rabbi fölvállalta Európának, hogy 25 év alatt fölzárkóznak a cigányok, amire eddigi ötszáz év kevés volt!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top