+ Zene

Folyt a vér a padlón mindenütt – Az Eagles of Death Metal énekese felidézte a terrortámadást

Eagles of Death Metal

Az Eagles of Death Metal amerikai rockegyüttes akar elsőként fellépni, ha újra kinyit a párizsi Bataclan rendezvényközpont – mondta el Jesse Hughes, a zenekar énekese a Vice-nak adott interjújában.

Az Eagles of Death Metal amerikai rockegyüttes akar elsőként fellépni, ha újra kinyit a párizsi Bataclan rendezvényközpont – mondta el Jesse Hughes, a zenekar énekese a Vice-nak adott interjújában.  November 13-án három felfegyverzett terrorista támadta meg a Bataclant, ahol az együttes koncertezett, 89 embert gyilkoltak meg.
„Alig várom, hogy újra ott énekeljek. A barátaink jöttek el, hogy rock and rollt hallgassanak, és megölték őket. Vissza akarunk menni oda”

idézte a BBC News az énekes szavait.
Hughes azt is részletesen leírta, mi történt a támadás éjszakáján:

Láttam az egyik terroristát, amikor menekülni próbáltam. Megfordult és rám irányította a fegyvert, de a lövedék az ajtókeretet érte.

A zenekar minden tagja életben maradt. Matt McJunkins basszusgitáros néhány nézővel együtt egy szobába futott, mikor ki akart jutni az épületből.

A helyiségben már vérző sebesültek voltak, mikor odaértünk. Néhány székkel és egy kis hűtőszekrénnyel elbarikádoztuk az ajtót. Valaki hagyott benne egy üveg pezsgőt, azt használtuk volna fegyverként. Folyt a vér a padlón mindenütt.

– emlékezett vissza McJunkins.
Azt is elmondta, hogy a lövöldözés 10-15 percig tartott és egyre közelebbről hallatszottak. Majd egy robbanásról beszélt, ami megrázta az egész szobát. Az egyik terrorista robbantotta fel magát.
Julian Dorio dobos az első lövések hatalmas erejét említette:

Puskapor szaga csapta meg az orromat. Megláttam két fegyverest, akik folyamatosan tüzeltek a közönségre. A színpad széle felé kúsztam hason.

Az Eagles of Death Metalt 1998-ban alapította Hughes és Joshue Homme, aki nem volt ott a párizsi koncerten. A Vice riporterének megmutatta az egyik sms-t, amit azon az éjszakán kapott:

Mindenkire lőttek. Túszokat ejtettek. Csupa vér vagyok.

A zenekar párizsi koncertjén az 1500 főt befogadó rendezvényközpontban telt ház volt a terrortámadás idején.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top