+ Design

Így segítheted néhány gombnyomással a mozgáskorlátozottakat!

Route4U

A közös kampány a többségi társadalom, a járók mozgósítását célozza, és arra buzdít, hogy minél több információval segítsük a mozgáskorlátozottakat. Ehhez egy egyszerű okostelefonon és számítógépen is működő online felület áll rendelkezésünkre.

Az integráció és a társadalmi felelősségvállalás jegyében indít közös év végi kampányt Budapest Főváros Önkormányzata, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a többszörös díjnyertes magyar startup, a Route4U. A közös kampány a többségi társadalom, a járók mozgósítását célozza, és arra buzdít, hogy minél több információval segítsük a mozgáskorlátozottakat.

Budapest Főváros Önkormányzatának hosszú távú céljai között prioritás, hogy egyenlő esélyt teremtsen a mozgásukban korlátozottak számára, a kényelmesebb és akadálymentes közlekedés lehetőségének előremozdításával. Kiemelt fontosságú a városvezetés számára, hogy olyan kezdeményezések mellé álljon, amelyek fokozottan támogatják a közösségi alapokon működő lakossági összefogást.

A Route4U azon dolgozik, hogy megkönnyítse a mozgásukban korlátozott városlakók közlekedését. A startup csapat akadálymentes mobil turistatérképe a Design Terminal áprilisi Smart City Lab Budapest városfejlesztési pályázatának győztese lett Small data kategóriában. Az általuk fejlesztett akadálymentességi térkép és okostelefonos alkalmazás pontosan megmutatja azokat az útvonalakat és helyeket, amelyek könnyen és biztonságosan használhatóak kerekesszékkel vagy akár babakocsival.

route4u_plakát

A közös kampány a többségi társadalom, a járók mozgósítását célozza, és arra buzdít, hogy minél több információval segítsük a mozgáskorlátozottakat. Ehhez egy egyszerű okostelefonon és számítógépen is működő online felület áll rendelkezésünkre. Csupán néhány gombnyomással megadható, hogy a közelünkben lévő tartózkodási hely (étterem, kávézó, hivatal, üzlet, stb.), megközelíthető e kerekesszékkel: a játékban a kerekesszékben ülő Mikulást kell közösen eljuttatni Lappföldről Budapestig. Minden egyes hely minősítése után egy kilométert halad előre a Mikulás, míg végül, háromezer kilométer megtétele után megérkezik Budapestre. A résztvevők által rögzített minősítések azonnal megjelennek a Route4U online térképén, így a játék során minden résztvevő azonnali és maradandó értéket teremt.

Az ötlet kidolgozásakor a kiindulópont az volt, hogy a várakozással töltött perceinkben legtöbben a telefonunk nyomkodásával ütjük el az időt. Ezzel a játékkal olyan lehetőséget szeretnénk az emberek kezébe adni, amivel az ilyen “üres” percekben néhány gombnyomással sokat tehetnek egy olyan jó ügyért, amitől Budapest és a többi magyar város mindenki számára élhetőbb hely lesz

– mondta el Székely Tamás, a Route4U társalapítója a kampányról.

A Mikulás idén lecserélte a szánját. Vajon így is el tud jönni Budapestre? Kattintson, és segítse, hogy minél előbb ideérjen: http://guruljszabadon.hu

A Route4U-ról
A Route4U egy társadalmi vállalkozás, amely az akadálymentes közlekedés elősegítését tűzte ki célul. A vállalkozás által kifejlesztett technológia skálázható módon, automatikusan gyűjti az útminőség adatait és ezzel lehetővé teszi, hogy kerekesszékkel közlekedők személyre szabott útvonaltervet kapjanak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top