+ Mese

Gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekekért mesél Pogány Judit

Meseközpont Alapítvány

A Meseközpont Alapítvány 5 éve dolgozik azért, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekeknek – a mesepedagógia eszközeivel – olyan támogatást nyújtson, amelynek segítségével megtapasztalhatják, hogy bár nem a szüleikkel élnek, ők is értékesek, tehetségesek.

Magyarországon 21.000 gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerek él, kortársaikhoz képest többszörösen hátrányos helyzetben. Hiányzó vagy megtépázott családi kapcsolataik, szellemi-testi-lelki síkon egyaránt megsebzik őket.

A Meseközpont Alapítvány öt éve dolgozik azért, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekeknek – a mesepedagógia eszközeivel – olyan támogatást nyújtson, amelynek segítségével megtapasztalhatják, hogy bár nem a szüleikkel élnek, ők is értékesek, tehetségesek.

Az alapítvány idén – saját kiadásban – adventi népmesegyűjteményt jelentet meg Adventi népmesék és legendák – 24 ünnepváró történet a világ minden tájáról címmel, amelynek teljes bevétele a Meseközpont Alapítvány munkáját segíti.

A könyvet 2015. november 15-én, vasárnap 16.00-kor mutatják be az Örkény Színház Előcsarnokában (VII. Madách I. tér 6.).

Az alapítvány munkájáról és a kötetről Wirtz Ágnes és Bajzáth Mária, a kötetből Pogány Judit és a Meseközpont Alapítvány mesélői mesélnek gyerekeknek és felnőtteknek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top