+ Design

D. Tóth Kriszta: Három gyerekből kettő nem kér segítségét

Dolls for UNICEF

a magyar divatszakma tervezőinek krémje készített dizájnbabát és hozzá illő babaruhát a Franciaországban több éve sikerrel futó Dolls for UNICEF elnevezésű nemzetközi kampány első magyarországi eseményére.


Tizenegy magyar tervező egyedi készítésű babáira licitálhatnak az adakozni vágyók az UNICEF jótékonysági aukcióján november 20-án a budapesti Kempinski Hotelben.

Az árverésen befolyó összeget a veszélyben élő gyermekek megsegítésére fordítja a szervezet.

Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója a jótékonysági árverést beharangozó keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a magyar divatszakma tervezőinek krémje készített dizájnbabát és hozzá illő babaruhát a Franciaországban több éve sikerrel futó Dolls for UNICEF elnevezésű nemzetközi kampány első magyarországi eseményére.

Olyan neves magyar tervezők és márkák álltak a kezdeményezés mellé mint Léber Barbara, Daalarna, Luan by Lucia, Je Suis Belle, USE Unused, Slang Slang, Romani Design, Tomcsányi Dóri, Matyodesign, Manuéla és a Manier Szalon

– hívta fel a figyelmet az ügyvezető igazgató.

Mindegyik alkotás licitje 300 ezer forintos kikiáltási árról indul Virág Judit galériavezető közreműködésével

–  tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy az UNICEF immár 70 éve a világ 194 országában azon dolgozik, hogy a veszélyben lévő gyerekek jogait biztosítsa, csökkentse a gyermekhalálozás számát, hosszú távú humanitárius és fejlesztési programokkal segítsen a fejlődő országokban élő gyermekeknek. Céljuk, hogy minden gyermeknek olyan gyermekkora legyen, amelyben kibontakozhatja képességeit és a benne rejlő tehetséget – mondta.

D. Tóth Kriszta, az UNICEF nagykövete hangsúlyozta: a magyarországi szervezet az UNICEF nemzetközi programjaihoz 60 millió forintot gyűjtött össze az előző évben, emellett olyan gyermekjogi programok indultak, mint az Ébresztőóra vagy a Gyerekbarát település elnevezésű pályázat.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a szervezet tavalyi felmérése szerint három gyerekből csak egy van tisztában a jogaival, a gyerekek mintegy fele szerint egy nagyobb pofon nem számít erőszaknak.

Három gyerekből kettő nem kér segítségét, amikor megsértik jogait, szavaik sincsenek arra, hogy megfogalmazzák a problémát, és nem tudják felismerni, hogy jogsértés áldozatai lettek

– mutatott rá a szervezet nagykövete.

Mint mondta, a dizájnbabákat olyan közismert személyek „fogadták örökbe”, akik számára fontos, hogy felhívják a figyelmet a világ veszélyben élő gyermekeire. Az örökbe fogadók között van például Balla Eszter, Csemer Boglárka, Dobó Kata, Erdei Zsolt, Farkasházi Réka, Für Anikó, Gryllus Dorka, Hámori Gabriella, Tenki Réka, Trokán Nóra és Udvaros Dorottya is.

Az egyedi készítésű babákat felvonultató Benned élő gyermek elnevezésű kollekciót az árverés időpontjáig a Kempinski Hotel Corvinus földszintjén tekinthetik meg az érdeklődők.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top