+ Film

Lenyűgözően szép animáció készült A kis hercegből

Mától játsszák a magyarországi mozik az Antoine de Saint-Exupéry klasszikusából készült francia-kanadai egész estés animációt. A film őszinte tisztelgés a több mint hét évtizede írt világhírű regény és annak illusztrációi előtt.

A történet főhőse egy kislány, akit édesanyja túlságosan korán kezd felkészíteni a felnőtt életre, ám szigorú menetrend szerint zajló napjaikat megzavarja a furcsa, de jólelkű szomszéd. A pilóta egy különleges világot mutat meg kis barátjának, amellyel sok évvel ezelőtt a kis herceg ismertette meg őt. A kislány varázslatos utazásra indul saját képzeletében és a kis herceg világában, és ő is megtanulja, hogy ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.

A gyönyörűen kivitelezett animációt az amerikai Mark Osborne írta és rendezte, aki korábban a DreamWorks Oscar-díjra jelölt animációját, a Kung Fu Pandát is jegyezte. A kis herceg azonban merőben eltér a Kung Fu Panda világától: egyáltalán nem pörgős akciófilm, hanem egy őszinte tisztelgés Antoine de Saint-Exupéry több mint hét évtizede írt világhírű regénye, és a szintén a francia alkotó által készített illusztrációk előtt.

Saint-Exupéry klasszikusának modern animációs filmmé adaptálása nyolc évvel ezelőtt kezdődött, amikor a három francia producer, Aton Soumache, Dimitri Rassam és Alexis Vonard zöld utat kapott az író hagyatékát kezelő Olivier d’Agay-tól a moziváltozat elkészítésére. Osborne új történetet teremtett az eredeti alapanyag köré, így a mai világunkba ágyazva élhetjük át a kis herceg kalandjait.

A mese szereplőinek számos világsztár kölcsönözte hangját: a pilótát Jeff Bridges, az anyát Rachel McAdams, a rózsát Marion Cotillard, a rókát James Franco, az üzletembert Albert Brooks, a kislányt Mackenzie Foy, a kígyót Benicio Del Toro, a hiú embert Ricky Gervais, a királyt Bud Cort személyesíti meg. Kis hercegként a rendező fia, Riley Osborne hallható.

A stoptrükkös eljárással, valamint digitális animációval készült film forgatókönyvét Irena Brignull (Doboztrollok) és Bob Persichetti (Tarzan, Mulan, Shek 2) írta Mark Osborne ötlete alapján. A zenét az Oscar-díjas Hans Zimmer (Az oroszlánkirály, Kung Fu Panda, Madagaszkár 2, Gru) szerezte.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top