+ Ajánló

Minden idők legnagyobb Bosch-kiállítása várható!

A Hieronymus Bosch halálának ötszázadik évfordulója alkalmából rendezendő kiállításra a világ minden tájáról érkeznek alkotások.

A Noordbrabants Museum Hollandiában úgy tervezi, hogy a 2016-ban megrendezendő Bosch-év keretében rendezett kiállításra már december 1-től lehet jegyet vásárolni. A február 13. és május 8. között látogatható kiállításra a világ legkomolyabb múzeumai is kölcsönzik a birtokukban lévő Bosch képeket, a madridi Prado, New York-i Metropolitan és a párizsi Louvre is kapható volt az együttműködésre. A kiállítás nem csak a művész alkotásainak sosem látott széles skáláját hozza össze egyetlen kiállításra, de bemutatja azt az elképesztő munkát is, amit a kutatók és restaurátorok az elmúlt fél évtizedben végeztek, hogy feltárják, konzerválják és dokumentálják az ötszáz éve elhunyt művész életét és munkásságát. A kiállításhoz készülő 192 oldalas, 140 illusztrációt tartalmazó katalógus a holland mellett francia, német és angol nyelven is megjelenik (ára 24,95 €).

BoschA felmérhetetlenül nagy hatású, s minden kategóriából kilógó Bosch remekműveit sokan próbálták értelmezni és megmagyarázni, és sokan használták illusztrációs céllal:

Meztelen nők miatt tiltották be a Trousers lemezborítóját
Vadidegen Tiborc panasza

Bosch 4A Bosch-kiállítás valószínűleg 2016 egyik szenzációja lesz.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Benedek Mihály szerint:

    Tegyük hozzá, hogy a Noordbrabants Museum éppen Bosch szülőhelyén, s’Hertogenbosch-ban – vagy rövidebb nevén: De Bosch-ban – található. Ez a kitűnő város, amely többek közt a Sanoma csoporthoz tartozó Malmberg tankönyvkiadó székhelye is, csak egy ugrásnyira van Eindhoventől, ahova Budapestről a fapados járatok érkeznek. Nagyon ajánlható kiruccanás!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top