+ Tudomány

Meteorit csapódott egy nappaliba

meteorit

A lány álmában nem észlelt semmi szokatlant, nem riadt fel semmire, reggel viszont arra ébredt, hogy fény szűrődik be a tetőn, ahol egy lyukat látott. Az elképedt szülőkkel együtt átvizsgálták a szobát.

Szeptember 18-án éjjel Uruguay fővárosától, Montevideótól 110 km-re keletre, San Carlos városban meteorit csapódott egy házba, összetört egy ágyat és egy TV-t, de személyi sérülést nem okozott – írja a csillagaszat.hu cikkében.

A fenti képen a 712 grammos darab fekete felszínén jól látszanak a légköri repülés olvadásnyomai, valamint a becsapódáskor keletkezett sérülések.

Reggel a nap bekukucskált a plafonon keresztül:

A házban élő család elmondása szerint szeptember 18-án este csak a lányuk tartózkodott otthon, aki éjjel 2 órakor lefeküdt aludni. Álmában nem észlelt semmi szokatlant, nem riadt fel semmire, reggel viszont arra ébredt, hogy fény szűrődik be a tetőn, ahol egy lyukat látott. Az elképedt szülőkkel együtt átvizsgálták a szobát, a szilánkosra tört tetőt, az összetört tetőpalát. Látták, hogy az ágy és a TV is megsérült, utóbbi nem is működött, feltehetőleg a rajta látható sérülés miatt.

Mindjárt gondolták, hogy a tárgy az űrből érkezett:

Végül találtak egy narancs méretű és egy kisebb fekete követ a szobában, ami teljesen idegennek hatott abban a környezetben. A nagyobb feketés felületén horzsolásszerű sérülés látszott, és méretileg is passzolt a tetőn keletkezett lyukba, így logikusan arra következtettek, hogy a kő vagy annak padlóról való visszapattanása okozhatta a sérüléseket. Arra gondoltak, hogy a tárgy az űrből érkezhetett, amit gyors internetes tájékozódásuk is alátámasztott. Így kerültek kapcsolatba az Uruguayi Köztársasági Egyetem Csillagászati Tanszékének igazgatójával, Gonzalo Tancredivel, aki az üstökösök és kisbolygók fizikájának nemzetközi hírű szakértője.

Hogy miként járt el Gonzalo Tancredivel, az üstökösök és kisbolygók fizikájának nemzetközi hírű szakértője?, olvasd el a csillagaszat.hu oldalon.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top