+ Építészet

Ilyen lett Kecskemét megújított Belvárosa – fotók

kecskemét

Az átépített Békás kút a kecskeméti Szabadság téren. A belváros felújítására az önkormányzat mintegy 739 millió forint uniós és hazai támogatást nyert.

Az átépített Békás kút a kecskeméti Szabadság téren. A belváros felújítására az önkormányzat mintegy 739 millió forint uniós és hazai támogatást nyert. MTI Fotó: Ujvári Sándor.

kecskemét

Ez év július 5.-én még így írt a felújítások megkezdéséről a keol.hu:

A terveknek megfelelő ütemben haladnak Kecskeméten a főtéri felújítások a „Szabadság tér és környezetének funkcióbővítő városrehabilitációja” projekt keretében. A július 6-ával kezdődő héten – azaz holnaptól – a Kéttemplom közben a Szabadság tér felől és a Kiskörút felől is zajlik majd a burkolatépítés. A Vincent kávézó előtti útszakaszon az út építése befejeződött, a járda pedig a hét közepére elkészül. A Kálvin téren megtörtént a tuskózás, elkezdődött a csatornázás és a burkolatalap kiegyenlítése, ott hétfőtől kezdődik a szegélyezés. Az 56-os emlékmű környezetében megkezdődött a szegélyezés és a burkolatalap építés, ezek a munkálatok jövő héten is folytatódnak. A Békás kutat jövő héten zsaluzzák és építik a vízgépészeti aknát. A Békás kút melletti parkolót és a beállót hétfőtől lezárja a kivitelező, ott is elkezdődik a bontás.

A felújított homlokzatú református parókiaépület:

kecskemét

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top