+ Média

Ha az újságírás az álmod, ezt a pályázatot neked találták ki

újságíró

A lengyelországi European Solidarity Centre és a József Attila Kör közös pályázati kiírása 20-30 év közötti újságírók számára.

A Solidarity Academy 2016. projekt szervezői és partnerszervezetei pályázati felhívást tesznek közzé a visegrádi országokban (Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország) élő fiatal újságírók számára. A Solidarty Academyt tizenkettedik alkalommal szervezik meg 2016. február 21. és 27. között, a lengyelországi Gdańskban.

A Solidarity Academy nemzetközi projekt, amely azért indult el, hogy elősegítse és inspirálja a fiatal európai szellemi közösségek fejlődését. A projekt címe utalás az egykori lengyelországi Solidarność-mozgalomra. A projekt főszervezője, a gdański székhelyű Europejskie Centrum Solidarności (European Solidarity Centre) ápolja a lengyelországi Solidarność-mozgalom és a lengyel antikommunista demokratikus ellenzék szellemi örökségét.

A Solidarity Academy 2016. workshopjai és előadásai 16 olyan fiatal újságíró, publicista és politikai elemző számára nyújtanak képzési és fejlődési lehetőséget, akik mind európai, mind pedig globális szinten érdeklődnek a geopolitika és a szabadságmozgalmak aktuális kérdései iránt.

Alkalmasság

A Solidarity Academy szervezői összesen 16 olyan fiatal, 20-30 év közötti újságíró jelentkezését várják a 4 visegrádi országból (Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország), akik fejleszteni szeretnék újságírói és szerkesztői képességeiket.

Költségek

A szervezők 100 Euró összértékig megtérítik a résztvevők útiköltségét, valamint szállást és fogyasztást biztosítanak számukra a gdański tartózkodás idejére.

Pályázás

A pályázati adatlap itt érhető el.

A pályázati adatlapokat online kitöltve kell elküldeni. A beküldés határidő: 2016. november 22.

Nyelvtudás

A Solidarity Academy programjai angol nyelven folynak.

Egyéb

Ajánljuk a pályázók figyelmébe a Solidarity Academy 2013-as, 2014-es és 2015-ös eseményeiről szóló filmjeinket.

Ha bármilyen kérdése van, kérjük lépjen kapcsolatba a lengyelországi szervezőkkel: academy@solidarity.org.pl.

 

A magyarországi partnerszervezet szintén várja kérdéseit: jak@jozsefattilakor.hu

Projekt koordinátor: Czinki Ferenc (czinkif@gmail.com)

Bővebb információ a projektről: http://www.ecs.gda.pl/title,About_the_project,pid,558.html +

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top