+ Életmód

A hercegnő Mérgező Kertjében a droghasználat veszélyeiről is tanulhatunk

Mérgező Kert

A varázslatos és egyedülálló kert kivitelezését Jacques és Peter Wirtz belga tájépítészek tervezték, a kivitelezés 42 millió fontba került. A nagyközönség előtt 2001-ben nyitották meg kapuikat.

Azon tűnődtem, vajon miért csak a gyógynövények hatásáról beszélnek a kertészek, amikor a növények ugyanúgy képesek ölni is. Úgy éreztem, hogy a gyerekeket érdekelnék a mérgező növények is. Fontos megismerniük egy-egy ilyen növény hatását, vagyis, hogy mi történne velük, ha ennének belőle: például, milyen hamar lehet meghalni tőlük, és milyen fájdalmas is lehet így a halál.

olvasható a Mérgező Kert weboldalán.

A birtok az angliai Alnwick városkában található: az Alnwick kastély a Northumberland hercegi család tulajdonában áll évszázadok óta.

A kert 1750-óta működött, és csak kétszáz évvel később, 1950-ben zárták be.

Az újrafejlesztését 1997-ben kezdte el Jane Percy, a Northumberland hercegi család egyik leszármazottja. A varázslatos és egyedülálló kert kivitelezését Jacques és Peter Wirtz belga tájépítészek tervezték, a kivitelezés 42 millió fontba került. A nagyközönség előtt 2001-ben nyitották meg kapuikat.

Mérgező Kert

www.yourlocalguardian.co.uk

Mérgező Kert

www.o-matic.com

Mérgező Kert

Lady Jane a kertjében / Forrás: ilaryinspired.files.wordpress.com

A Mérgező Kert 2005 februárja óta látogatható. Azon felül, hogy a gyerekek elsajátíthatják, melyik növény életveszélyes, megismerhetik többek között a kannabisz, a kokain és a kerti mák a drogok káros hatásait, így a kert drogprevenciós oktatóhelyként is működik.

(Forrás: Wikipedia, The Alnwick Garden)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top