+ Színház

Egy megrázó blogból született színdarab – fotók

egyasszony

Péterfy-Novák Éva kislánya születése során súlyos mentális sérültté vállt. Zsuzsi hét évvel élte túl a diagnózist, édesanyja pedig harminc évvel a történtek után úgy döntött, hogy blogbejegyzésekben megírja együtt töltött éveik történetét.

Tenki Réka főszereplésével szerdán mutatja be az Orlai Produkció a Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesülettel (FÜGE) közösen a Pétefy-Novák Éva azonos című könyve alapján készült Egyasszony című darabot a Jurányi Inkubátorházban.

Péterfy-Novák Éva kislánya születése során súlyos mentális sérültté vállt. Zsuzsi hét évvel élte túl a diagnózist, édesanyja pedig harminc évvel a történtek után úgy döntött, hogy blogbejegyzésekben megírja együtt töltött éveik történetét. A megrázó őszinteségű blogból könyv született, a könyvből pedig Tasnádi István írt darabot. Az előadást Paczolay Béla rendezte.

egyasszony

Tenki Réka. Fotók: Orlai Produkciós Iroda

Az az üzenet ragadott meg, hogy soha nem szabad feladni

– mondja a rendező, aki arról is beszélt, hogy a könyv elolvasása és a szerzővel való találkozás után az Évából áradó életszeretet fogta meg. A darabról szólva megjegyezte:

annyira erős, hogy megeszi a lelket, ha nem tudunk falat húzni a történet és magunk közé.

egyasszony

Tenki Réka szerint az előadás sok embernek nyújthat segítséget.

A darab, illetve az előadás azt üzeni, hogy merjünk élni

– mondja a színésznő.

Az Egyasszony premierjét szerdán tartják, októberben 22-én és 26-án, novemberben pedig 19-én, 20-án és 27-én láthatja a közönség.

egyasszony egyasszony

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top