+ Irodalom

Ha megfejted a rejtvényt, páros jegyeket kaphatsz a PIM-be

pilinszky

A Librarius főoldalán elrejtettünk egy idézetet két cikk között. Ha megtalálod, onnan átkattinthatsz a cikkre. A megfejtés annak a magyar írónak a neve, aki a cikket a Librariusnak írta.

Hogyan nyerhetsz?

A Librarius főoldalán elrejtettünk egy idézetet két cikk között. Ha megtalálod, onnan átkattinthatsz a cikkre. A megfejtés annak a magyar írónak a neve, aki a cikket a Librariusnak írta, az ő nevét kérjük beküldeni a bodo.gabriella@librarius.hu címre.

Beküldési határidő: október 31.

Nyeremény: A helyes megfejtést beküldők között 4 páros belépőt osztunk szét, amit az értesítés után postai úton küldünk ki. A jegyek december 31-ig felhasználhatók, így nem csak az itt felsorolt, hanem az ez évi később megrendezett PIM-kiállításokra is érvényesek.

A PIM jelenleg nyitva lévő kiállításai:

„Ki vagyok én? Nem mondom meg…” – Petőfi választásai

A PIM állandó Petőfi-kiállítása

Ki ne ismerné Petőfit? És lehet újat mondani róla? Az NKA Felemelő századcímű sorozata keretében megnyíló kiállítás eddig ismeretlen kéziratokkal, képekkel, személyes tárgyakkal tesz kísérletet a sikeres, fiatal költő alakjának megrajzolására.  »

Melocco Miklós szoborkompozíciója, 1977

Ady-oltár

1977-ben, Ady Endre születésének 100. évfordulóján a Petőfi Irodalmi Múzeum W. Somogyi Ágnes művészettörténész kezdeményezésére felkérte Melocco Miklós szobrászművészt egy Ady-emlékszobor tervezésére.  »

Az író személyes tárgyai, relikviái

Tamási Áron emlékszoba

A Emlékszobában megtekinthető Tamási Áron (1897–1966) íróasztala, gondolkodószéke, állólámpája, szőnyege, szekrényei, kanapéja, székei, melyek pesti lakásának jó néhány berendezési tárgyával együtt a Tamási Áron Alapítvány közvetítésével kerültek a Petőfi Irodalmi Múzeumba.  »

PIM Esti Extra

A PIM hosszú nyitva tartása

Minden hónap utolsó szerdáján 20 óráig látogathatók a kiállítások  »

Sváby Lajos: Arcképek – Önarcképek c. kiállítása

Megtekinthető: 2015. június 10-től október 20-ig
A kiállításon a 80 esztendős Kossuth-díjas festő önarcképeiből, íróportréiból és barátairól készített arcképeiből mutatunk be reprezentatív válogatást. A tárlat 1960 és 2015 között készült műveket mutat be, közöttük önarcképeket és olyan jelentős írók portréit, mint Jékely Zoltán, Örkény István, Ottlik Géza és Petri György.  »

 „A mester én vagyok”

Füst Milán és felesége, Helfer Erzsébet műgyűjteménye
A kiállítás az egykor Füst Milán lakásában található páratlan képző- és iparművészeti gyűjtemény legszebb darabjait mutatja be. A tárlat megtekinthető: 2015. április 17-től  »

 „Maradni szégyen, veszni borzalom” – Magyar írók az első világháborúban

2014. november 5–2016. január 10.
A Petőfi Irodalmi Múzeum első világháborús kiállítása a háborút megélt magyar írók és költők nézőpontjából és értelmezésében mutatja be az 1914 és 1918 közötti éveket. A kiállítás elsősorban a korabeli irodalmi művekből és személyes narratív forrásokból építkezve az egyéni tapasztalatok közvetítésére vállalkozik  »

A kiállításokat a Petőfi Irodalmi Múzeumban találod, térkép: Budapest Károlyi utca 16.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top