+ Életmód

Vírusvideó a könyvesbolti dühöngőt leteperő biztonsági őr

Magyar szeretők

Móczár Rudolf: Jani, a biztonsági őr karaktere adott volt, megkreáltuk mellé a könyvesbolti kollégát, aki a YouTube feltöltésben és a disztribúcióban segítette a videó elterjedését.

Múlt hétfőn mi is beszámoltunk már a videóról, ami napok óta terjed a neten: a könyvesboltban készült biztonsági kamerafelvételen a boltban olvasgató pasas egyszer csak fogja magát, és idegességében a polchoz vágja a kezében lévő könyvet. Ezt látva a biztonsági őr odaszalad, és leteperi a férfit a földre. A felvételt azóta több mint húszezren látták. Azóta kiderült, vírusvideóról van szó.

A felvétel ugyan hitelesnek tűnik, ám a vírusvideó valójában az október elején megjelent Hercsel Adél: Magyar szeretők című könyv bevezető kampányának része, amely társkeresői történetekből született. A könyv mögött az egyik hazai online társkereső oldal, a Viszony.hu áll.

2013 szeptemberében indítottuk el a Viszony.hu társkereső oldalt, amit jellegéből adódóan a hagyományos médiafelületeken nem lehetett kommunikálni, többször ütköztünk falba emiatt. Valahol a kényszer szülte megoldásnak tűnt, hogy a gerillamarketing irányába indultunk.

–mondja az oldalt üzemeltető Dating Central Europe Zrt. marketingigazgatója, Móczár Rudolf.

Ilyen volt két éve a karácsony előtti promovan kampányunk, amikor békés, meghitt családi karácsonyt kívántunk mindenkinek. A Viszony.hu logó természetesen az egész üzenetet felháborítóvá, botrányossá tette, de éppen ez volt az, amit el akartunk érni. (…) Vagy biztosan sokan emlékeznek még a Madách téri „megcsalós” molinóra, ami akkor hírként az online sajtó mellett a kereskedelmi tévéket is megjárta és még mémesedett is. Ügynökség nélkül, Weiler Péterrel saját magunk valósítottuk meg ezeket az ötleteket. (…) Jani, a biztonsági őr karaktere adott volt, megkreáltuk mellé a könyvesbolti kollégát, aki a YouTube feltöltésben és a disztribúcióban segítette a videó elterjedését. (…)

– meséli.

A videó megrendezett, ez a könyv vírusvideója. Úgy született, hogy a könyv írása közben az volt a rémálmom, és a mai napig az, hogy bármennyire is mindent megtettem azért, hogy védjem az interjúalanyaim inkognitóját, például azzal, hogy megváltoztattam a nevüket, életkorukat, nem írtam bele foglalkozást, stb, valaki mégis felismeri a párját a történetben, vagy félreérti, és felismerni véli. Na, ezt a rémálmot valósították meg a kollégáim

– nyilatkozta Hercsel Adél a kreativ.hu-nak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top