+ Film

Kusturica kiakasztotta beszédével a brit nagykövetet

kusturica

Denis Keefe brit nagykövet elhagyta a Szerb Haladó Párt (SNS) hétéves fennállása alkalmából szervezett ünnepséget Emir Kusturica beszédének idejére.

Denis Keefe brit nagykövet elhagyta a Szerb Haladó Párt (SNS) hétéves fennállása alkalmából szervezett ünnepséget Emir Kusturica beszédének idejére – írja a huppa.hu.

Kusturica a következőket mondta a beszédben:

Nem véletlen, hogy éppen az angol külügyminiszter hozta neked a hírt, Aleksandar, amelyben világossá válik, hogy az Európába való belépés Koszovó elismerését is jelenti. Régen az angol lordok, és ezt a könyvekben írja, jelentésírók voltak Isztambulban, az anyakirálynőnek pedig a szerbeket kis oroszoknak nevezték, tehát még az Oszmán Birodalom idejében. Koszovó Európa újabb kori történelmének legnagyobb politikai rablási fejezete.

Denis Keefe csak hosszabb unszolás után tért vissza az ünnepségre. Aztán Aleksandar Vučić pártelnök és kormányfő reflektál az elhangzottakra, amiről többeknek az volt a véleménye, hogy Vučić színdarabot rendezett Denis Keefe megtámadására. Hogy miért, és hogyan használta fel erre Kusturicát, a huppa.hu oldalán olvashatod.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top