+ Képzőművészet

A politika csak kihasználta a festőművész halálát

szilágyi lackó

A sors fintora, hogy Szilágyi Lackó, az életében megbocsáthatatlanul sokat nélkülöző, megjelenése miatt különcnek tartott és ezért sokak által meg nem értett, számkivetett festőművész születésnapja egybeesik szegénység elleni küzdelem világnapjával

A sors fintora, hogy Szilágyi Lackó, az életében megbocsáthatatlanul sokat nélkülöző, megjelenése miatt különcnek tartott és ezért sokak által meg nem értett, számkivetett festőművész születésnapja egybeesik szegénység elleni küzdelem világnapjával – írja a veszpremkukac.hu.

A Világos Veszprémért Mozgalom az ő nevét viselő aluljáró-galériában, Lackó reliefje előtt szervezett megemlékezést szombaton délután, amelyen szégyenteljesen kevesen vettek részt.

Elgondolkodtató, hogy kiket nem láttunk ott: sem a város vezetőit, sem a térség választott küldötteit, ellenzéki politikusait és a város prominens nyomtatott és online sajtójának képviselőit sem, akik egyébként teljes létszámban jelen voltak akkor, amikor a művész halálát követően az aluljáró átadása politikai eseménynek számított.

Az eseményről képgalériát a veszpremkukac.hu oldalon találsz.

A fotón Szilágyi Zoé, Lackó özvegye olvassa föl megemlékező sorait. Az eseményre támogatási felhívás is készült, amellyel a nehéz körülmények között élő Zoét támogathatták volna, de a meg nem jelentek ezt nyilvánvalóan nem tehették meg.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top