+ Képzőművészet

Ilyen fotókat még nem láttál a közel-keletről, mint az Art Moments-en

art moments

Húsz évvel ezelőtt, amikor Richard Avedon divatfotói múzeumba kerültek, az egész kritika egy emberként hördült fel. Mára a divatfotózás és a művészi fotózás nem válik el ennyire élesen ketté. A most látható kiállítás anyaga tíz évet felölelő retrospektív válogatás – mondta Richweisz Péter a megnyitón.

Húsz évvel ezelőtt, amikor Richard Avedon divatfotói múzeumba kerültek, az egész kritika egy emberként hördült fel.

Az Art Moments idén is elhozta két hétre a Közel-Kelet legkiválóbb művészeit Budapestre, 2015. október 15-én 17.30-kor megnyílt a fesztivál kuvaiti és dubaji kiállítása a Várkert Bazárban. A közönség a következő két hétben láthatja a Dubajban élő világhírű fotóművész Richweisz Péter munkáit, valamint az Egyesült Arab Emírségek uralkodói családjából származó, őfelsége Sheikha Fatima Bint Hazza al Nahyan egyedülálló technikával készült fotóit.

ART AROUND US –KUWAIT

Az Ellentétek összeolvadása elnevezésű csoportos kiállításon öt kiváló kuvaiti fotóművész (Abdullah Al Kandari, Adnan Kamal, Ali AlZaidi, Mohammed Al Sultan, Sarah Al Sayegh ) alkotásai kerülnek bemutatásra, a képek mindegyike a mindennapi élet művészi szépségű pillanatait örökíti meg.

art moments

A Nawar N. Al-Kazemi kurátor által összeállított tárlat arra mutat rá, hogyan értelmezik a kiválasztott fotósok a művészet fogalmát. Al Shemali, a természet legapróbb részleteiben találja meg, Ali Zaidi kultúrák különbözőségében, Al Zaabi az állatvilág tanulmányozása során, Al Sayegh a víz és a homok formáinak változásában, Al Qallaf pedig a fényreflexiókban.

ART AROUND US – DUBAI

A Fekete ruha: Egy keleti történet őfelsége Sheikha Fatima Bint Hazza’ Al Nahyan első egyéni kiállítása. Sheikha Fatima  művész, műgyűjtő, valamint a művészetek és irodalom elkötelezett patrónusa az Egyesült Arab Emirátusokban. A fekete ruha képei egy különleges, fényképezőgép nélküli eljárással készültek. Az így létrejött úgynevezett „fotogramok” fénnyel festett alkotások, melyek absztrakt módon mutatják be az Egyesült Arab Emirátus egyik legkülönlegesebb hagyományos viseletét, az abaját.

art moments

Az Eszköz a stíluson túl Richweisz Péter kiállítása. A 12 éve Dubajban élő és alkotó divatfotós kiállításának célja, hogy megmutassa, a divat nemcsak az aktuális trendekről, szezonokról szól, ennél sokkal több, a pillanat művészete, múlt és jelen találkozása. A mostani kiállításon bemutatott anyag egy nagy ívű pálya pusztán kis szelete, egy izgalmas kísérlet, amely összemossa a művészet és a divatfotózás határait.

Húsz évvel ezelőtt, amikor Richard Avedon divatfotói múzeumba kerültek, az egész kritika egy emberként hördült fel. Mára a divatfotózás és a művészi fotózás nem válik el ennyire élesen ketté. A most látható kiállítás anyaga tíz évet felölelő retrospektív válogatás. A képek mindegyike egy-egy fotósorozat részét képezik, de itt most egyenként, kontextusból kiragadva új értelmet nyertek, megmutatva, hogy egyedi művészeti alkotásokként is megállják a helyüket

– mondta Richweisz Péter a megnyitón.

A kiállítások a fesztivál teljes ideje (október 15 – 31.) alatt látogathatók a Várkert Bazár Déli Paloták épületében, keddtől vasárnapig 10.00 és 18.00 óra között.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top