+ Média

Látogass el Seress Rezső egykori otthonába

Haver Alapítvány

A zsidosag.haver.hu oldalon bárki találhat izgalmas és új információkat a XX. századi magyar és zsidó történelméről, a zsidó örökségről és kultúráról, valamint Budapest történelmi zsidónegyedéről is.

Online elérhető, zsidó történelemkönyvet hozott éltre a Haver Alapítvány: elsősorban középiskolásoknak és tanáraiknak kínálnak komplex oktatási anyag gyűjteményt és eszköztárat. A zsidosag.haver.hu oldalon azonban bárki találhat izgalmas és új információkat a XX. századi magyar és zsidó történelméről, a zsidó örökségről és kultúráról, valamint Budapest történelmi zsidónegyedéről is.

A nyitóoldalon található történelmi idővonal 17 kiválasztott történelmi eseményt mesél el röviden. Az összefoglalókat kapcsolódó fényképek, források, és az elmélyülést segítő linkek egészítik ki.

Az oldalon ezen kívül található még egy interaktív térképgyűjtemény is (QR oldal), amely a főváros történelmi zsidónegyedének helyszíneit mutatja be fényképekkel és a helyhez kapcsolódó érdekességekkel, történetekkel. Ellátogathatunk például Seress Rezső egykori otthonába, a Kóser húsboltba, vagy a Mikvébe (rituális fürdő) is.

A Haver Alapítvány önkéntes oktatói immáron 10 éve tartanak sétákat a történelmi zsidónegyedben középiskolásoknak és egyetemistáknak. Az ez idő alatt felhalmozott ismereteinket és tapasztalatunkat próbáltuk átültetni erre a felületre, egy olyan tudástárt és eszközt létrehozva, mely lehetővé teszi bárkinek, hogy saját, személyre szabott városi sétát állítson össze magának a pesti zsidónegyedben.

– olvasható az oldalon.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top