+ Irodalom

Újabb rádiójátékot kaszált el a közmédia

Tegnap Péterfy Gergely Kitömött barbárját, ma Podmaniczky Szilárd A Fütyülő Disznó című rádiójátékát dobta vissza az MTVA. Utóbbinak, amit egyébként Máté Gábor rendezett volna, úgy állították le a gyártását, hogy a zeneszerző már dolgozott az anyagon.

Tegnap Péterfy Gergely Kitömött barbárját, ma Podmaniczky Szilárd A Fütyülő Disznó című rádiójátékát dobta vissza az MTVA. Utóbbinak, amit egyébként Máté Gábor rendezett volna, úgy állították le a gyártását, hogy a zeneszerző már dolgozott az anyagon.

Máté Gáborral másodszorra futunk neki A Fütyülő Disznónak, tavaly ősszel is leállították, pontosan akkor sem tudtam, miért, pedig jó kis sztori a rendszerváltás idejéről, amikor befulladt az orosz borexport, és a borosoknak torkára fagyott az Olaszrizling. Elszoktam már tőle, hogy ilyen ködös híreket fogadjak, hogy valaki így meg úgy döntött a munkám fölött, de valójában hidegen hagy, csak a hangjátékot sajnálom, hogy nem születhet meg

– mondta Podmaniczky Szilárd, A Fütyülő Disznó szerzője.

Péterfy Gergely kevésbé járt rosszul: ugyan az ő regényét is kirakták, de legalább hamarabb, nem a gyártás kellős közepén. Miután felkeresték, hogy használnák a Kitömött barbár című regényét, több levelet váltott az MTVA-val, ám amikor postázta volna a számlát, legnagyobb meglepetésére kapott egy újabb levelet, amiben az állt, hogy mégsem kérik a regényét.

Péterfy az esetről Facebook-oldalán számolt be tegnap:

Néhány hónapja megkerestek a Magyar Rádióból, hogy hangjátékot szeretnének a Kitömött Barbárból. Csodálkoztam, mert az MTVA-ból, állami médiából nem szoktak keresni – ez minálunk afféle családi hagyomány. Felhívtam a kiadóm, hogy szerinte menjek-e bele, nem ciki-e, és megegyeztünk abban, hogy ártani nem árthat. Igent mondtam hát. Váltottunk pár levelet, már arról volt szó, hova küldjem a számlát (egy röhejes összegről). Most meg jön egy levél, hogy az MTVA nem támogatja, hogy hangjáték készüljön a regényből. Aki tudja, mesélje már el nekem, hogy működik az ilyesmi? Valakik valahol most vették észre, hogy én írtam? Most értek össze a szálak? Vagy szegények kifutottak a büdzséből?

 

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. 2 megállapításom akkoriból. (MDF gyűlésen, hozzászólásom)

    1. „Ha nem lenne minden szétrohadva, ezek ki nem adnák a hatalmat a kezükből!
    2. Üres spajnak, bolond a gazdasszonya!
    No, az MDF paraszt értelmisége, törte magát, a „bolond gazdasszony fakanaláért” Keserű levesüket, mi kajáljuk máig!
    Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenntartsa saját uralmát!” Tolsztoj Leo 1802! beszoptuk!
    Törvényszerűen mondhatjuk ki: hitvány idősebb nemzedékek mellett felnőtt ifjúság még hitványabb. Szabó Dezső 1921!
    Nincs nekem a tabuval semmi bajom… csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik között feltűnően sok a tabu Márai Sándor
    „A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a „nemzeti” jelmezbe öltöztetett képmutató kapzsi jobboldali.” (Márai Sándor)

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top