Hírforrás

Göncz Árpádot még az ellenfelei is tisztelték

Göncz Árpád

Egy olyan embertől búcsúzunk, aki talán egyedüliként jegyezhetett töretlen népszerűséget, aki egy kicsit mindenkihez tartozott, akire mindenki figyelt – és még ellenfeleinek is élvezte tiszteletét. Így búcsúzik az október 6-án elhunyt Göncz Árpádtól az újságírószövetség.

Keresés a weben

Egy olyan embertől búcsúzunk, aki talán egyedüliként jegyezhetett töretlen népszerűséget, aki egy kicsit mindenkihez tartozott, akire mindenki figyelt – és még ellenfeleinek is élvezte tiszteletét.  Így búcsúzik az október 6-án elhunyt Göncz Árpádtól az újságírószövetség.

Az itt jelenlévők felét se ismerem fele olyan jól, mint szeretném, és a fele részüket se szeretem fele annyira, mint megérdemelnék – mondta Bilbó megilletődve a Göncz Árpád által fordított Gyűrűk ura című műben. Nos, mi sem ismerjük őt fele annyira sem, mint szeretnénk, de fele annyi évet sem tölthetett volna velünk ítélete miatt, mint amennyit itt lehetett végül, miközben életéből fele annyi évet vett el ez az ország, mint amennyit végül ő szolgálta a köztársaság elnökeként… Bilbó ugyan a könyvben nem aratott osztatlan sikert ezzel a beszédével, de mi sem a sikerre törekszünk. Csupán csendes megemlékezésre, kevés szóval, sok képpel, méltósággal és tisztelettel… Egy főhajtás, egy mécses… egy-egy történet…

– írja a MÚOSZ.

A Vörösmarty utcai Sajtóházban holnap (október 15-én, csütörtökön) este hatkor tartanak megemlékezést.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top
rész elé elég egyszer beilleszteni oldalanként -->