+ Design

Már a divat sem a régi: Gombold újra!

gombold újra

A vasárnapi döntőn 20 kollekció mutatkozott be a kifutón. A pályázatra idén a magyarok mellett cseh, szlovák, lengyel, valamint horvát és szerb divattervezők jelentkeztek a régióban élő népek kultúrájára jellemző motívumokat felhasználva.

Ester Kubisz, Sofya Samareva és Balogh Luca Enikő vehetett át díjat a Design Terminál ötödik alkalommal meghirdetett, Gombold újra! elnevezésű öltözéktervezési pályázatának vasárnap esti döntőjén a Várkert Bazárban.

A 10 ezer euró értékű vállalkozásösztönző Visegrád-díjat öltözék kategóriában a szlovák Ester Kubisz nyerte el I Took a Pin-stripe for a Walk című kollekciójával, a kiegészítő kategória díját pedig a cseh Sofya Samareva érdemelte ki Moment című pályamunkájával.

A legjobb magyar tervezőnek járó, szintén 10 ezer euró értékű Design Terminál-díjat Balogh Luca Enikő vihette haza Landlocked nevű kollekciójáért.

gombold újra

A legjobb magyar tervező cím és a Design Terminál díj nyertese, Balogh Luca Enikő (k), mellette Landlocked nevű pályamunkáját viselő manöken a Central European Fashion Days keretében rendezett Gombold újra! öltözéktervezési pályázat döntőjében a budapesti Várkert Bazárban 2015. október 11-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe divathéten – melynek keretében idén a Gombold újra! tehetségkutató pályázat döntőjét is megrendezték – csaknem ötven tervező mutatta be legújabb kollekcióját szombaton és vasárnap a Várkert Bazárban.

Ebben az esztendőben a divathéten a visegrádi négyek mellett Szerbia és Horvátország tervezői is részt vehettek.

A vasárnapi döntőn 20 kollekció mutatkozott be a kifutón. A pályázatra idén a magyarok mellett cseh, szlovák, lengyel, valamint horvát és szerb divattervezők jelentkeztek a régióban élő népek kultúrájára jellemző motívumokat felhasználva; a nemzetközi zsűri 121 pályamunka közül választotta ki a húsz döntős kollekciót.

Az esemény jegyeladásából származó teljes bevételből az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját támogatják.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top