+ Életmód

Ezeket a Faludy-ereklyéket árverezi el a költő özvegye

Faludy Fanni

Az aukción a Kossuth-díjas költő személyes tárgyaira, kitüntetéseire, sőt kiadatlan kézirataira is licitálhatnak az érdeklődők.

Árverésre bocsátja Faludy György hagyatékát a költő özvegye, Faludy Fanni – írja a Blikk.

A november 5-ére tervezett eseményen a Kossuth-díjas költő személyes tárgyaira, kitüntetéseire, sőt kiadatlan kézirataira is licitálhatnak az érdeklődők.

A néhai költő bordó bögréje és bőr nyaklánca például ötezer forintos kikiáltási árról indul, nyilatkozta az özvegy.

Faludy Fanni mindenen túl akar adni: bútorokon, festményeken, ki nem adott kéziratokon, a költő ruháin, a róluk készült meztelen fotó-sorozaton, Faludy kitüntetésein, sőt még a Kossuth-díjon is – a tárgyak kikiáltási ára egy- és másfél millió forintról indul.

A tárgyaktól helyhiány miatt akar megszabadulni, anyagi forrás híján ugyanis nem tudta létrehozni a tervezett Faludy György emlékszobát, noha mindent megpróbált annak érdekében.

Személy szerint nem nekem van bérletidíj-tartozásom az önkormányzat felé, hanem a Faludy György Irodalmi és Művészeti Alapítványnak. Bár az alapítványnak mindig pontosan annyi pénze volt, amennyit én beletettem. De már nem tudom és nem is akarom finanszírozni a kiadásait. Különösen szomorú döntés kellett hoznom Gyurka halála után tíz évvel

– mondta Fanni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top