+ Média

Könnyen átverhetik, aki nem olvassa végig a petíciót

szabadkai rádió

Hétfőn ismét aláírásgyűjtés kezdődött azért, hogy a multietnikus Szabadkai Rádió, ezen belül is az egész napos magyar nyelvű közszolgálati műsor fennmaradhasson.

Hétfőn ismét aláírásgyűjtés kezdődött azért, hogy a multietnikus Szabadkai Rádió, ezen belül is az egész napos magyar nyelvű közszolgálati műsor fennmaradhasson – írja a magyarszo.com.

A Szabadkai Rádió Magyar Műsorainak Megmentéséért indított petíció szövege a következő: A Szabadkai Rádió, elsősorban mint többnyelvű és multikulturális tájékoztatási intézmény megmaradását kívánva, ugyanakkor a privatizációs kényszer hozta körülményeket figyelembe véve, alulírottak kérjük a Magyar Nemzeti Tanácsot, hogy hozza létre a Szabadkai Magyar Rádió Alapítványt, és annak keretein belül szavatolja a magyar műsorok jelenlegi formájában történő további működtetését. Nem támogatjuk és a törvényesség szempontjából aggályosnak tartjuk a VMSZ elnökének azt a megoldását, hogy a szabadkai magyar közszolgálati rádióműsor a Pannon RTV második rádióműsoraként működjön tovább.

A petíció koordinátorai arra kérik az aláírókat, hogy feltétlenül olvassák végig a petíció szövegét, mert előfordult, hogy mást írattak alá velük. Netán pont az ellenkezőjét. Sőt arra is számíthatnak, hogy ún. ellenaktivisták megpróbálják lebeszélni az aláírásról.

A petíció aláírásában érdekelt polgárok és önkéntesek jelentkezését a (024) 654-110-es telefonszámra várják.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top