+ Irodalom

A Publio.hu megvásárolta a Rukkola könyvcserélő oldalt

rukkola

Magyarország első könyvcserélő oldala, a Rukkola 2012-ben alakult. Ma már 33 ezer felhasználó közel 350 ezer könyve forog a tagok között az oldalnak köszönhetően.

Magyarország első könyvcserélő oldala, a Rukkola 2012-ben alakult. Ma már 33 ezer felhasználó közel 350 ezer könyve forog a tagok között az oldalnak köszönhetően. A szolgáltatás még az indulás évében elnyerte a Primus Capital Partners és a Metropol „Alap a jövőhöz” egyedi ötlettel induló vállalkozásokat kereső pályázatának díját.

A Rukkola új tulajdonosa a szerzői könyvkiadással foglalkozó Publio Kiadó, amely immár négy éve ad lehetőséget olyan íróknak, akik nem a hagyományos kiadói rendszerben kívánják megjelentetni könyveiket, hanem gyorsabb és rugalmasabb lehetőséget keresnek. A Publio jelenleg a legnagyobb hazai szerzői kiadásra szakosodott kiadó, mára 750 szerző több mint 1200 könyvét jelentette meg.

A Publio a közelmúltban 50 millió forintos befektetésről állapodott meg a PBG FMC Kockázati Tőkealapkezelő Zrt. –vel  a Jeremie Program keretében. A befektetett összeget fejlesztésekre, a működés bővítésére és a külföldi terjeszkedés elindítására fordítja a kiadó. A Publio az írói közösség jobb kiszolgálása mellett a könyvértékesítésre és az olvasóközönség igényeinek kielégítésre is nagyobb hangsúlyt kíván helyezni, ezért megvásárolta a Rukkolát, ahol így lehetőség nyílik több új szolgáltatás bevezetésére is.

A Rukkolán keresztül mostantól nem csak a megszokott könyvcsere lesz elérhető, januártól egy új szolgáltatás bevezetésével jelentősen lerövidülhet a ritka, túlkeresett könyvekre való várakozás. A Publio kiadói partnereivel együttműködve lehetővé válik a már nem értékesített könyvek egyedi újranyomtatása, így bárki napokon belül beszerezheti azt a könyvet, amit eddig nem sikerült, mert elérhetetlen volt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top