+ Színház

Kováts Adél: Amíg bűntudat vesz körül bizonyos témákat, nem tudjuk megoldani őket

A színház kérdezzen, ütköztessen gondolatokat, de kínáljon fel megoldási utakat is – mondta a Magyar Narancsnak Kováts Adél, a Radnóti Színház új igazgatója, aki szerint létkérdés, hogy tabuként kezelt témákról is beszéljenek.

A mai világban kevés ember akar felelősséget vállalni. Akinek van munkája és dolgozik, nem akar még egy terhet magára venni. Hiszen ki tudja, merre megy a világ – nem is csak az ország, de a világ is, nehéz helyzetek vannak, lesznek. Válsághangulat van

– mondta Kováts Adél a Magyar Narancsnak azzal kapcsolatban, hogy a Radnóti Színház vezetéséért mellette csupán Anger Zsolt szállt versenybe.

A társulatot huszonhárom éve erősítő színésznő megjegyezte, a színház egy jól bejáratott hely, és úgy gondolta, több fiatal fog rámozdulni, és vidékről is nagyobb pályázati lendület lesz a negyvenes generáció köréből.

Ötvenhárom éves vagyok, tehát nem vagyok fiatal színházigazgató, nő vagyok, színésznő vagyok – azaz nem rendező, repertoáron futnak előadásaim, a feladatok közt is arányt kell találnom. Azt is el tudom képzelni, hogy hídember szerepet töltök majd be, ha úgy látom, hogy öt év múlva lesz megfelelő ember, aki folytassa, amit én elkezdtem.

Kováts Adél szerint létkérdés, hogy tabuként kezelt témákról is beszéljenek.

Úgy érzem, amíg titok, szégyen, bűntudat vesz körül bizonyos témákat, addig nem tudjuk megoldani őket. A tematikus napokon az egész család jelen lesz, és mindenki a maga szintjén kap foglalkoztatást, tehet fel kérdéseket. A színház kérdezzen, gondolatokat ütköztessen, de megoldási utakat is felkínáljon.

A teljes interjú a Magyar Narancsban olvasható.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top