+ Irodalom

Hartay Csaba megyei Príma-díjat kapott!

hartay csaba

A díj az olyan, hogy általában mások kapják, és az ember ilyenkor megnyugszik, hogy nem lényeges a díj, nem számít. De amikor rám esett a választás, máris máshogy álltam a dologhoz – meséli Csaba.

Tizedik alkalommal rendezte meg péntek este a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) megyei szervezete a Príma-gálát a Csabagyöngye Kulturális Központban. A Tótkomlósi Ifjúsági Koncert Fúvószenekart, Tóth Sándor mezőberényi fafaragót és Hartay Csaba szarvasi író-költőt ismerték el a Békés megyei Prima-díjjal. A médiakülöndíjat, Csuta György festőművész alkotását a Gyula Tv kapta – írta a beol.hu tegnap este.

hartay csaba

Bődi János, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója átadja az oklevelet.

A Librarius nevében is gratulálunk Csabának, az első írók között volt, aki ezekre az oldalakra adta írásait 2010-ben. Nálunk jelent meg első válogatott verseskötete, a Nyúlzug, majd később első nagy prózai teljesítménye, a Lerepül a hülye fejetek című prózai szövegei is nálunk jelentek meg. És a Nem boci!, Athenaeum Kiadónál megjelent könyvére is büszkék voltunk, merthogy elég ütősre sikeredett.

hartay csaba

Megkérdeztük az ünnepeltet, miért nem akarta elhinni, hogy ő kapja a díjat (mert azért erről már tudtunk pár napja)?

A díj az olyan, hogy általában mások kapják, és az ember ilyenkor megnyugszik, hogy nem lényeges a díj, nem számít. De amikor rám esett a választás, máris máshogy álltam a dologhoz. Talán nem is olyan lényegtelen, ha az embert elismeri és támogatja a környezete. Nincs mit túlbeszélni rajta, örülni kell neki, és örülni annak, hogy a díj után az írás megy tovább.

hartay csaba

Tóth Sándor mezőberényi fafaragóval, a másik díjazottal.

hartay csaba

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top