+ Színház

Kováts Adél színházában több nő és fiatal lesz

A Radnóti új igazgatója februártól kezdi a munkát: rendezni fog nála többek között ifj. Vidnyánszky Attila, de nemcsak több fiatalt, több nőt is akar a színházába.

Kováts Adélt szerdán választotta meg a Fővárosi Közgyűlés a Radnóti Színház új igazgatójának. Bálint András 30 évig vezette a Nagymező utcai színházat, idén azonban nem pályázott újra. Utódja kinevezésével kapcsolatban azt mondta, nagyon kedvére való a döntés, és színészként továbbra is tagja marad a társulatnak.

Az új igazgató, Kováts Adél sem hagyja abba a színpadi munkát. Azt mondta, vezetőként a legfontosabb szempontja az irodalmi igényű és a releváns témájú darabok kiválasztása lesz. Emellett nagyobb teret ad a fiatal művészeknek, és több női alkotóval dolgozik majd együtt.

A Radnóti Színház a pesti polgárság emblematikus találkozóhelyévé vált és ez jó lenne, ha így maradna. A színház mindig kicsit változik, de az alapvető irányt nem kell sutba dobni

– mondta Valló Péter, a színház főrendezője.

Februártól sok feladatuk lesz: tervezik az Andrássy úti próbahely bővítését, valamint új helyszíneket keresnek a színház közvetlen környezetében. Ilyen például a Sirály épülete, amit befogadóhelyként is működtetnének.

A Capa Központtal összművészeti projekteket és tematikus napokat terveznek, a Lengyel Intézettel pedig felolvasószínházi esteket hoznának létre közösen, különös tekintettel a női szerzők darabjaira.

Az évad második felében – ahogy már meghirdették – Juronics Tamás rendezésében Carlo Gozzi Turandot című darabját mutatják be, az évad utolsó premierjeként pedig Szikszai Rémusz rendezését láthatja a közönség. A következő évadban Alföldi Róbert, Kovács D. Dániel, ifj. Vidnyánszky Attila és Valló Péter fog rendezni a Radnótiban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top