+ Zene

Dalokkal gyógyítják a sokszor alig egykilós koraszülötteket

Életük első hónapjait inkubátorban töltő koraszülöttek számára dolgoztak ki a Bókay Gyermekklinikán egy olyan programot, amelynek köszönhetően a babák napi negyedórában a szüleik kezében lehetnek, miközben énekelnek nekik.

Kecskemét az első vidéki város, ahová eljutott a Semmelweis Egyetem Bókay Gyermekklinikáján indított PIC-Ringató program. A dolog lényege az, hogy az inkubátorban fekvő koraszülöttek napi negyedórában a szüleik kezében lehetnek, miközben énekelnek nekik.
A PIC-Ringató programot másfél évvel ezelőtt indította Hazay Tímea a Bókay Gyermekklinikán. A zenepedagógus Csikai Ágnes egy hónapig járt a programvezetőhöz, hogy beletanuljon a módszerbe, ezután kezdhette el a munkát a kecskeméti koraszülött osztályon tavaly decemberben – írja a hiros.hu.

Kezdetben számomra is nagyon nehéz volt látni azokat a csöppségeket, akiknek még édesanyjuk pocakjában lenne a helyük, lelkiekben meg kellett erősödnöm, hogy bátoríthassam az édesanyákat, édesapákat. Ettől függetlenül szinte nincs olyan közös éneklés, amit ne könnyeznék meg

– mondta a kecskeméti lapnak Csikai Ágnes.

A teljes riport itt olvasható.

Fotó:blog.ucmsgroup.hu

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top