+ Ajánló

A regényt az egész világ imádta, de milyen lesz a Hajnali láz filmváltozata? Megmutatjuk az előzetest!

hajnali láz

Gárdos Péter világsikerű könyvét, a Hajnali láz című regényt eddig harminc nyelvre fordították le, a belőle készült film pedig december 17-én kerül a hazai mozikba. Amit az előzetesben látunk, az ígéretes.

Gárdos Péter világsikerű könyvét, a Hajnali láz című regényt eddig harminc nyelvre fordították le, a belőle készült film pedig december 17-én kerül a hazai mozikba.

Gárdos Péter (Szamárköhögés, A skorpió megeszi az ikreket reggelire, Tréfa, A porcelánbaba) saját szülei találkozásának és szerelmének történetét írta meg, kettejük ötven év után előkerült levelezése alapján. A második világháború utáni Svédországban játszódó romantikus film a borzalmakon is túljutni képes, szenvedélyes élni akarás megható és csodálatos példázata.

A film a 25 éves Miklósról szól, aki 117 lánynak ír levelet, hogy megtalálja az igazit. A 19 éves Lilivel fél évig levelezik, mire személyesen is találkoznak. A két fiatal fülig egymásba szeret, újra érzik, az élet szép is lehet, és úgy tűnik, nem állhat boldogságuk útjába semmi. Még az sem, hogy Miklós tüdőbeteg, akinek az orvos szerint csak néhány hónapja van hátra.

Tavaly nyáron két és fél hónapig dolgoztunk. Nyilván a témája okán is, de egy repülés volt az egész. Nagyon régen forgattam ennyire felhőtlenül. Kemény és sűrű volt ez az időszak, de fura módon egy cseppnyi fáradtságot sem éreztem utána. Ebbe belejátszhatott az is, hogy négy évig készültünk a filmre, többször is úgy tűnt, hogy elkezdjük a forgatást, aztán mégsem; 2014-re olyanok voltunk, mint a startgépben órák óta álló lovak

– mondta a Librariusnak adott interjújában Gárdos Péter.

A film főszerepeit Schruff Milán és Piti Emőke alakítják. További szerepekben Kovács Lehel, Petrik Andrea, Máté Gábor, Gyabronka József, Scherer Péter, Kovács Lehel, Földes Eszter, valamint két svéd színész Roger Strom és Anna Ascarate látható. Az idős édesanyát Izrael egyik vezető színésze, Gila Almagor kelti életre.

És itt van az előzetes:

https://youtu.be/W1ROM7FFgN8

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top