+ Életmód

Lengyelországból ingázik egy londoni egyetemista a brit fővárosba, hogy így spóroljon

Jonathan Davey

Nehéz elhinni, hogy olcsóbb repülővel ingázni, mint a kollégiumi szoba. Ráadásul az élet is iszonyat drága kint. Több ezer fontot spórolok így évente.

Egy, a University of London-on tanuló srác feladta londoni kollégiumi szobáját, és Lengyelországból ingázik inkább, mert így olcsóbban kijön.

Jonathan Davey azért költözött a lengyel városba, Gdanskba, mert heti kb. 90 ezer forintnyi fontot fizetett a londoni kollégiumi szobáért. (Vagyis havi kb. 360 000 forintnak megfelelő fontot.) Most évente összesen kb. 870 000 forintnyi fontot költ repülőjegyekre – amiket előre lefoglal –, buszra, és albérletre.

Nehéz elhinni, hogy olcsóbb repülővel ingázni, mint a kollégiumi szoba, pedig így van. Ráadásul az élet is iszonyat drága kint. Több ezer fontot spórolok így évente.

– nyilatkozta a Mirrornak a 23 éves antropológus hallgató.

Szerdánként 6-kor indulok Gdanskból, és Lutonban szállok le. Az időeltolódás miatt nyerek egy órát, az első előadásom pedig 10-kor kezdődik. Szerdánként, csütörtökönként és péntekenként van órám. Két napot Londonban alszom haveroknál, a szüleimnél, vagy olcsó hosztelekben, péntekenként pedig visszarepülök Gdanskba, és ott vagyok a következő szerdáig. A szüleim azt hiszik megőrültem, bár azt mindig is tudták, hogy szabad lélek vagyok. Az oda-vissza repülgetés pedig kicsit olyan, mintha állandóan vakációznék

– tette hozzá.

(Forrás: Dazed)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top