+ Képzőművészet

Megáldott egy művészeti installációt Ferenc pápa

Ferenc pápa

Mary Scullion apáca szerint sokaknak jelent megerősítést és vigaszt, hogy látták a pápát itt imádkozni és megáldani a csomóoldó Madonna ihlette installációt.

Az amerikai látogatáson tartózkodó Ferenc pápa felkeresett és megáldott vasárnap Philadelphiában egy művészeti installációt, egy 110 ezer csomóval feldíszített műbarlangot, amelyet kedvenc festménye, A csomókat feloldó Mária ihletett.

A katolikus egyházfőt megragadó kegykép az augsburgi Szt. Péter-, más néven Perlach-templomban látható, ez a Szűzanyát ábrázolja, amint kibogoz egy hosszú szalagra kötött csomót, jelképeként az élet nehézségei megoldásának. Jorge Mario Bergoglio az 1980-as évek közepén, augsburgi tanulmányai idején fedezte fel a képet, amelyről másolatokat vitt vissza magával Argentínába, egy új Mária-mozgalmat indítva el hazájában és a szomszédos Brazíliában, sőt még azon is túl.

A philadelphiai Szent Péter és Pál-bazilika mellett felállított grotta látogatóit arra ösztönzik, hogy írják fel gondjaikat egy szalagra és azt kössék fel a barlang falára, illetve segítsenek másokon azáltal, hogy kibogozzák és eltávolítják a már ott lévő „problémacsomókat”.

A pápa látogatása előtt 30 ezer csomó volt a grotta falán, és további 80 ezret helyeztek el azok a tömegek, amelyek a katolikus családok világtalálkozójára és a Ferenc pápával való találkozásra érkeztek az amerikai nagyvárosba

– közölte Mary Scullion apáca, a hajléktalanokat segítő és az installációt is finanszírozó Project Home alapítója. A nővér szerint sokaknak jelent megerősítést és vigaszt, hogy látták a pápát itt imádkozni és megáldani a csomóoldó Madonna ihlette installációt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top