+ Képzőművészet

5000 eurós díjra pályázhatnak a képzőművészek

Esterházy Művészeti Díj

Az egyenként 5000 euróval jutalmazott díjat kétévente, minimum kettő és maximum három 45 év alatti magyar képzőművésznek ítéli oda a független szakmai zsűri.

Negyedszerre hirdeti meg az Esterházy Magánalapítvány és az Uniqa Biztosító az Esterházy Művészeti Díjat. A pályázaton festészettel és festészettel határos technikákkal lehet indulni, a korhatár 45 év.

A díj célja a kortárs képzőművészet és a nemzetközi dialógus támogatása. A díjátadás 2015. november 12-én lesz Budapesten. Pályázni 2015. október 20-ig kizárólag online lehet. A díjat 2009-ben a Borsós Lőrinc alkotópárnak, Siegmund Ákosnak és Horváth Dánielnek, 2011-ben Király Andrásnak, Szabó Ábelnek és Karácsonyi László Attilának, míg 2013-ban Kaliczka Patríciának, Kovács Olíviának és Csató Józsefnek ítélte oda a szakmai zsűri.

A 2009-ben megalapított Esterházy Művészeti Díj «sponsored by UNIQA» célja a fiatal, tehetséges magyar művészek felkarolása és pályafutásukon való elindítása. Az egyenként 5000 euróval jutalmazott díjat kétévente, minimum kettő és maximum három 45 év alatti magyar képzőművésznek ítéli oda a független szakmai zsűri.

A pályázaton festészettel és festészettel határos technikákkal lehet indulni.

Határidők:

Október 20. – online pályázás zárónapja

November 2. – Eredeti művek beszolgáltatása

November 12. Díjátadó ünnepség

November 13. – december 6. Kiállítás

Bővebb információk és további feltételek: www.esterhazy.at/dij

vagy Schneider Erikánál (Tel. : +36309220569, E-mail: e.schneider@esterhazy.at)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top