+ Fotó

Mandur László fotói meghódították Dél-Amerikát

mandur lászló

Az első felkérés a punta arenas-i tiszteletbeli konzultól, Luis José Godoy Gonzáleztől és Emilió testvérétől érkezett, hogy október 23. alkalmából rendezzek egy kiállítást. A képeimet megismerve a helyi regionális múzeum felajánlotta a kortárs művészeti kiállítótér teljes területét – meséli Mandur László.

Bolíviában egy, Chilében két helyszínen mutatják be Mandur László Revelaciones című fotókiállítását, amelynek 31 képén a művész a magány és az elvágyódás témáját dolgozza fel.

Az utazókiállítás első állomása Bolívia, ahol Santa Cruz de la Sierra-ban nyílt meg a kiállítás a Goethe Intézetben, a Modern Művészetek Múzeuma közreműködésével. Ezt október 15-ig láthatja a közönség. A következő két helyszín Chilében lesz; Punta Arenasban október 23-án, a nemzeti ünnepre emlékezve nyílik a tárlat a Museo Regional de Magallanes kortárs művészeteket bemutató termeiben, az utolsó pedig Puerto Natales-ben, a Nao Victoria Múzeum rendezésében november 10-től a hónap végéig lesz látható – meséli Mandur László.

Az első felkérés a punta arenas-i tiszteletbeli konzultól, Luis José Godoy Gonzáleztől és Emilió testvérétől érkezett, hogy október 23. alkalmából rendezzek egy kiállítást. A képeimet megismerve a helyi regionális múzeum felajánlotta a kortárs művészeti kiállítótér teljes területét. Hamar híre ment a kezdeményezésnek és sorra jelentkeztek dél-amerikai kiállításszervezők, hogy szívesen látnák a képeimet másutt is, így került a programba a további két helyszín

– mondta Madur, aki a hosszú távollét miatt további lehetőségeket már nem tudott elvállalni, így például Santiago de Chile is kimaradt a helyszínek sorából.

Mandur Lászlónak fotóművészként ez az első útja Dél-Amerikában, ahol a kiállítás rendezése mellett dolgozni is szeretne.

Igyekszem kihasználni a lehetőséget, hogy viszonylag hosszabb heteket tölthetek ezeken a vidékeken. Megpróbálom megérezni, megérteni az itt élők hétköznapjait, s egyúttal képekben megragadni. Ha sikerül, természetesen szeretném majd bemutatni az anyagot a hazai közönségnek is.

A Revelaciones válogatás képeinek egy része már szerepelt bemutatókon, de vannak olyanok, amelyeket most láthat először a közönség, hiszen korábban hasonló tematikájú kiállítása még nem volt a művésznek.

Igyekszem minden új bemutatkozásnál valami mást mutatni magamból, a gondolataimból, érzelmeimből, de vannak képeim, amelyeket a kurátorok többrétűségük miatt mindig beválogatnak. Én hiszek a jó kurátorok ítéleteiben, általában hagyom őket dolgozni a képeimmel.

“Őszinte lelkesedéssel” érkeztek hozzá a dél-amerikai meghívások és reméli, hogy az ottani közönség körében is pozitív fogadtatásra találnak majd a munkái.

Mandur László portréi jelenleg a Bennünk élő tekintetek című budapesti kiállításon láthatók október végéig a Hunyadi téri zsinagógában, négy képe pedig novemberben, a Szeged 2015 Alkotótelep résztvevőinek alkotásaiból nyíló csoportos tárlaton szerepel majd a dél-alföldi városban.

A művész elmondta, hogy az elmúlt másfél év nagyon intenzív volt számára, és nagy elismerésnek nevezte, hogy belföldről és külföldről is számos meghívást kap munkái bemutatására. Ennek ellenére úgy érzi, hogy ilyen gyakorisággal nem lehet folyamatosan jó teljesítményt nyújtani, ezért a következő időszakot az alkotásnak szenteli majd.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top