+ Irodalom

Botrány a Göteborgi Könyvvásár megnyitóján

A Göteborgi Könyvvásár megnyitóján bírálták a magyar menekültpolitikát, erre Íjgyártó István külügyi államtitkár és Hammerstein Judit, a Balassi Intézet főigazgatója kivonultak a rendezvényről.

Keresés a weben
A jelen Oroszországának eseményeit a magyar helyzeten keresztül lehet a legkönnyebben megérteni
– mondta Masha Gessen orosz-amerikai újságíró, író a Göteborgi Könyvvásár megnyitóján.
Magyarországgal kapcsolatban kiemelte a civil összefogást és az egyes emberek és kisebb csoportok aktivitását, akik nem értenek egyet a rendszerrel. Kitért a Not in my name kampányra, továbbá beszélt a sajtó- és szólásszabadság korlatozásának kérdéséről. A beszéd alatt Íjgyártó István külügyi államtitkár és Hammerstein Judit, a Balassi Intézet főigazgatója elhagyták a rendezvényt.
A megnyitón több svéd író – Sven-Eric Liedman, Lena Gedin, Ami Delblanc – transzparenssel a kezében jelent meg, ezeken az állt: We turn our backs on Hungarian refugee policies (Hátat fordítunk a magyar menekültpolitikának).
2 hozzászólás

2 Comments

 1. Kata szerint:

  Elmebeteg némber.
  “Cseten tudta meg, hogy a magyarországi író barátai el vannak nyomva és szégyellik magukat, ezért az ő nevükben is beszélt. ”
  Igen, látni az efféle újságokban is, hogy mennyire el vannak nyomva. Rettegnek, miközben fasiszta írásoktól görnyedeznek a könyvesboltok… Semmi lehetőség, publikációs meg főleg nem. Száraz kenyér, és marginális lét Kökörcsinpusztán.
  Szép ez a polkorrekt tálalás is. Ez pontosabb:
  http://mandiner.hu/cikk/20150925_keritesezett_a_melegjogi_aktivista_irono_a_sved_konyvvasaron_kivonultak_a_magyar_kormany_kepviseloi

 2. szivan szerint:

  Kövérek tiltakoznak.

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top
rész elé elég egyszer beilleszteni oldalanként -->