+ Képzőművészet

PsychArt24: 400 ecsettel az előítéletek ellen

psychart24

Idén 6. alkalommal rendezik meg a népszerű PsychArt24 festőmaratont, ahol 24 órán keresztül bárki korlátlanul festhet a rendezők által biztosított anyagokkal. Tavaly több, mint 400 alkotást készült.

Idén 6. alkalommal rendezik meg a népszerű PsychArt24 festőmaratont, ahol 24 órán keresztül bárki korlátlanul festhet a rendezők által biztosított anyagokkal. Tavaly több, mint 400 alkotást készült.

A Psychart24 2010 óta, minden szeptemberben, az utolsó hétvégén rendezik. Idén 25. péntek déltől 26. szombat délig a SE EOK tágas aulájában (Budapest, IX. ker. Tűzoltó u 37-41.) berendezett, nyitott műteremben 70 festőállvánnyal, 25 kg akril festékkel és 400 ecsettel  várják az érdeklődőket kötetlen alkotásra.

psychart24

A művészetet, mint terápiás eszközt régóta használják a mentális zavarokkal küzdő betegek gyógyításában és rehabilitációjában. A Moravcsik Alapítvány munkatársai és a Budapest Art Brut Galéria alkotóközössége a Magyarországon egyedülálló rendezvénnyel szeretne hozzájárulni a mentális fogyatékkal és lelki betegséggel élők önértékelésének erősítéséhez, a velük szemben tapasztalható előítéletek és diszkrimináció csökkentéséhez,  a társadalom által köréjük emelt falak lebontásához. A rendezvény különlegessége, hogy a pszichiátriai betegek nemcsak alkotóként vesznek részt, hanem mint az esemény szervezői, lebonyolítói  is.

A művészeti programmal lehetőséget teremtenek az alkotás örömének és az értékteremtés képességének megélésére, egymás elfogadásának erősítésére.

A maratonon egymás mellett festhetnek betegek és egészségesek, gyermekek és felnőttek, idősek és fiatalok, amatőr, art brut outsider alkotók és hivatásos művészek.

Az elkészült képek a rendezvény idején a helyszínen megtekinthetők, majd a Budapest Art Brut Galéria Művészeti Tanácsa által kiválasztott festményeket kiállítjuk galériánkban.

Az esemény Facebook-oldalán minden hasznos infót megtalálsz.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top