+ Építészet

Csípős cseresznyepaprikával avatott új bejáratot az Örkény Színház

örkény színház

Mácsai Pál, a teátrum igazgatója ezekkel a szavakkal köszöntötte az új bejáratot: a színház nem egy elzárkózó, elbújó világ, hanem a társadalom és a nagyközönség felé nyitott és nyitni vágyó társadalmi jelenség. Ezt a nyitottságot óhajtjuk kifejezni ezzel a bejárattal is.

Mácsai Pál, a teátrum igazgatója ezekkel a szavakkal köszöntötte az új bejáratot:

A színház nem egy elzárkózó, elbújó világ, hanem a társadalom és a nagyközönség felé nyitott és nyitni vágyó társadalmi jelenség. Ezt a nyitottságot óhajtjuk kifejezni ezzel a bejárattal is.

A Vincze Krisztián által tervezett bejárat tiszta, átlátható, és egyaránt ötvözi a színházat rejtő ház, a teátrum, valamint a jelenkor építészeti stílusát. A közeljövőben az Örkény színház fogadó tere és színpada is megújulhat. A mostani beruházást a fővárosi önkormányzat támogatást 30 millió forinttal.

És hogy hogyan kerül az Örkény Színházba a cseresznyepaprika? Nyilvánvalóan örkényi módon:

AZ ÉLET ÉRTELME

Ha sok cseresznyepaprikát madzagra fűzünk, abból lesz a paprikakoszorú.

Ha viszont nem fűzzük fel őket, nem lesz belőlük koszorú. Pedig a paprika ugyanannyi, éppoly piros, éppoly erős. De mégse koszorú.

Csak a madzag tenné? Nem a madzag teszi. Az a madzag, mint tudjuk, mellékes, harmad­rangú valami.

Hát akkor mi?

Aki ezen elgondolkozik, s ügyel rá, hogy gondolatai ne kalandozzanak összevissza, hanem helyes irányban haladjanak, nagy igazságoknak jöhet a nyomára.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top