+ Képzőművészet

Vicces utcai tárlatvezetés – csak ma!

galéria , placcc

Az utcán található tárgyakból és apró részletekből szabadtéri, sétáló galériát állít össze a szlovén Kud Ljud nevű művészeti kollektíva Budapesten.

Keresés a weben

Az utcán található tárgyakból és apró részletekből szabadtéri, sétáló galériát állít össze a szlovén Kud Ljud nevű művészeti kollektíva Budapesten.

A Streetwalker Gallery nevű projektet egy vicces és ingyenes sétáló tárlatvezetésen mutatják be szeptember 18-án, pénteken 17 órától a Szabó Ervin téren a 10. PLACCC Fesztivál programjában. A szlovén Kud Ljud vizuális művészekből és színházi előadókból álló nemzetközi kollektíva. A köztéri művészet kifejezési lehetőségeit és az interakcióra épülő új képzőművészi formákat kutatják, és vallják, hogy a művészetnek közvetlen kapcsolatban kell állnia az „itt és most” jelenidejével.

 A csoport az elmúlt években egyre erőteljesebben fordult a köztéri alkotás felé, és bátran ötvözte a különböző műfajokat, stílusokat és technikákat. A 2012-ben bemutatott Streetwalker Gallery projekt a városban zajló performatív „tárlatvezetés”, amely a köztér, az akár naponta látott utcák észrevétlen részleteit teszi a kiállítás tárgyaivá. Franciaország, Ausztria, Nagy-Britannia, Hollandia, Dél-Korea és Szlovénia után pedig ezúttal Magyarországon, Budapesten látható a különleges tárlat.

A Kud Ljud szabadtéri galériájának gyűjteménye – Marcel Duchamp szellemében – a helyszínen „talált” részletekből, városi kompozíciókból, látképekből, installációkból és leletekből áll össze, miközben újraértelmezi a budapesti tereket. Az alkotások aktuális témákról és problémákról beszélnek, híres művészekre hivatkoznak, interakcióra ösztönöznek és estébe nyúló beszélgetéseket indítanak el.

A 10. PLACCC Fesztivál látogatói szeptember 18-án, pénteken 17 órától egyetlen alkalommal az alkotók által tartott ingyenes „tárlatvezetésen” vehetnek részt. A találkozóhely a VIII. kerületi Szabó Ervin tér, a Szörp Café előtt. Az installációk a séta után is a helyszínen maradnak, ezért a későbbiekben is végigjárhatják az érdeklődők a „tárlat” útvonalát a Szabó Ervin tértől, és közben egy-egy új alkotást is felfedezhetnek. A Streetwalker Gallery térképe a fesztivál után megtalálható lesz a www.placcc.hu honlapon.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top
rész elé elég egyszer beilleszteni oldalanként -->